banner564

GAÜ’ye hayran kaldılar

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na üye 71 ilin temsilcileri Kuzey Kıbrıs’ta yaptıkları toplantılardan iyi izlenimlerle ayrıldıklarını belirtti

GAÜ’ye hayran kaldılar
banner598
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 49. Başkanlar Konseyi Çerçevesinde 71 ilin temsilcileri ile gerçekleşen toplantı sonrasında, federasyon üyeleri ve başkanları Girne Amerikan Üniversitesi’ne (GAÜ) hayran kaldı. 
Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyetinin de 54. Yılı kutlamaları ile de aynı zamana denk gelen organizasyonlar sayesinde kurumlar arasında ki işbirliği ve bağların kuvvetlenmesini sağladı. Bunun yanında, GAÜ Medya Ekibi, başkanlar konsey toplantısı sırasında kampüsü gezen il başkanları ile röportajlar gerçekleştirerek, konukların üniversite hakkında ki duygu ve düşüncelerini aldı. 

Karaca: İşbirliğimiz daha da gelişecek
TGF Başkanı Yılmaz Karaca ile yapılan röportajda Karaca şunları söyledi;
“Girne Amerikan Üniversitesi’ne ilk olarak kapılarını bizlere açtığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetim kadrosundan, rektörlüğüne, akademik kadrosundan, öğrenciye kadar herkesin bizlere göstermiş olduğu ilgiden dolayı kendilerine minnettarız. 
Bundan sonrasında da işbirliklerimiz devam edecek. 2016 Mayıs ayında tekrar burada gerçekleştirmeyi planladığımız farklı konu başlıklarında konuların tartışılacağı toplantılar ve yaz ayında tekrar bir toplantı planımız mevcuttur. 
Ancak bunun da öncesinde panel ve konuşmalarda anlatılan vizyon çerçevesinde iki kurumun da uluslararası ögrenci profili ve kampüs ortamından çok etkilendiğimi söylemek istiyorum. Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) için de Lefkoşa’nın görünmeyen yüzünü görünebilir hale getirerek, farklı bir imaj kazandırmış olduğunu düşünüyorum. Binalar ve atmosfer kesinlikle bizleri çok etkiledi” dedi. 

Günay: Karadeniz’deki sesiniz olacağım
Karadeniz Ereğli TGF Başkanı Necati Günay röportajda şunları söyledi; 
“Rektörümüz Prof. Dr. Kutsal Öztürk’e ilk olarak çok teşekkür etmek istiyorum. Biz aklımızdaki tüm soruların karşılığını bulmuş olduk ve çok güzel işbirlikleri ile dönüyoruz. Çocuklarımızın da bu ortamda böylesine güzel kampüs ortamında okuyacak olmasından duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Karadeniz de gazete sahibiyim ve aynı zamanda da bu çerçevede gerçekleştireceğimiz işbirlikleri ve buranın bu güzel sıcak yansımasını kesinlikle haberlere taşıyacağım. Buradan çok etkilendiğimi söylemek istiyorum” dedi. 

Akbıyık: Hayallerimizin ötesinde bir üniversite
Zonguldak TGF Başkanı Derya Akbıyık; 
“Her şeyden önce her zaman görmek istediğimiz bir yerdi ve fikrimiz vardı. Ancak şimdi hayallerinde ötesinde bir üniversite ile karşı karşıyayız ve bundan da öncelikli buradaki konsey toplantısı ve panel çok verimli geçti. Kıbrıs konusunda da oldukça bilgi sahibi olduk. GAÜ’nün adını Karadeniz’de yaşatacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474