banner564

İki makalesi yayınlandı

Orta Doğu Bilimsel Araştırmalar Dergisi LAÜ’lü Akademisyen Gülay Çetinkaya’nın çalışmalarına yer verdi

İki makalesi yayınlandı
banner598
   Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülay Çetinkaya’nın  hakemli İdeal Kent Dergisi ve uluslararası hakemli Orta Doğu Bilimsel Araştırmalar Dergisi’nde makaleleri yayınlandı.
   İdeal Kent Dergisi’nde tek yazar olarak yayınlanan “Kentsel Peyzaj Ekolojisinin Sürdürülebilirliği İçin Yenilikçi Bir Yaklaşım: Yeşil Altyapı ve Planlama Politikası” makalesinde Çetinkaya;  kentsel peyzaj ekolojisi, planlama ilkeleri, yeşil altyapı sisteminin planlanması, Avrupa Birliği, Amerika ve İngiltere’de ilgili planlama politika ve araçları inceledi.
   Çetinkaya’nın aynı zamanda uluslararası hakemli bir dergi olan Orta Doğu Bilimsel Araştırmalar Dergisi’nde yayınlanan (Middle-East Journal of Scientific Research) “Görsel Peyzajın Sürdürülebilirliği: Konya, Suğla Gölü Yakın Çevresi Örneği”  başlıklı makalesi, Türkiye’den dört öğretim üyesi ile ortak bir çalışma olarak hazırlandı. Bu araştırma,  Türkiye Ulusal Peyzajları’nın tanımlanması ve ulusal bir yöntemin geliştirilmesini amaçlayan T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmiştir. Proje ve sonuçlarının ulusal düzeyde Avrupa Peyzaj Sözleşmesi’nin uygulanmasına katkı sağlaması amaçlanmıştır.
 Üç aşamadan oluşan araştırmasında Çetinkaya; Görsel kalite açısından zengin peyzaj tiplerinin belirlenmesi, görsel peyzaj tipleri ve bileşenleri arasındaki ilişkinin araştırılması, görsel peyzajların sürdürülebilirliği için potansiyel önlemlerin sorgulanması konularını inceledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474