banner564

Kayıtlarda yoğun ilgi var

LAÜ’nün Gastronomi Bölümü, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin katkıları ile tam donanımlı hale getirildi

Kayıtlarda yoğun ilgi var
banner598
   Lefke Avrupa Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde yer alan ve Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin katkıları ile tam donanımlı hale getirilen Gastronomi Bölümü’nün uygulama mutfağında sektöre donanımlı elemanlar yetiştirilmeye devam edilecek.
   Gastronomi bölüm müfredatının çok büyük bir kısmını oluşturan uygulamalı eğitim kapsamında öğrenciler, bu tam donanımlı mutfakta pratik yaparak iş deneyimlerini arttırma fırsatı buluyorlar.
   2014-2015 ÖSYM yerleştirme sonuçlarına göre, LAÜ Gastronomi Bölümü en çok tercih edilen bölümler arasında yer aldı. Ayrılan kontenjanın tamamını dolduran Gastronomi Bölümü’ne bu yıl kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler ve bölüm bünyesinde eğitim gören tüm öğrenciler  uluslararası mutfak tekniklerini hem teorik hem de uygulama ağırlıklı eğitimle alacak. Bu sayede sektöre tecrübeli ve alanında en üst düzeyde çalışabilecek mezunlar vermeyi hedefleyen LAÜ Gastronomi Bölümü öğrencilerinin uluslararası ortamda daha fazla iş bulabilmelerine öncülük ediyor. 
   Uluslararası yarışmalarda da KKTC ve LAÜ’yü en iyi şekilde temsil ederek iki yıldan buyana üniversiteye önemli başarılar kazandıran LAÜ Gastronomi Bölümü öğrencileri, bu yılda da tam donanımlı mutfakta yeni yarışmalara hazırlanacak. 
   Ayrıca, öğrencilerin hazırlamış olduğu yiyeceklerin sunulduğu Gastronomi Bölümü bünyesinde hizmet veren Gurme Restorant da yeni akademik yıla hazır olmak üzere yeniden dizayn ediliyor.      

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473