banner564

KKTC’de bir ilk

Yakın Doğu Koleji’nde öğrencilerin düşüncülerini özgürce seslendirmeleri için “Nec Speakers' Corner” adında bir kürsü oluşturuldu

KKTC’de bir ilk
banner598
        Yakın Doğu Koleji; eğitim, kültürel ve sportif faaliyetlerde ilk olmaya devam ediyor.
Bu ilklerden birini de geçen Perşembe günü Yakın Doğu Koleji İngilizce Bölümü öğretmenleri ile 6. ve 7. sınıf  öğrencileri gerçekleştirdi.
      Öğrencilerin kendilerini daha rahat ifade edebilme ve düşüncelerini özgürce belirtmeleri için “Nec Speakers' Corner” adında bir kürsü oluşturuldu. 
Kolej yöneticileri, kürsü kurmaktaki amaçlarının, öğrencilerin istek ve eleştirilerini İngilizce olarak ifade edebilme, toplum önünde daha rahat konuşmalarını sağlama ve bu istek ve eleştirilerin  okul idaresi tarafından değerlendirilmesi olduğunu belirtti. Böylelikle öğrencilerin öz güvenleri artacak ve dillerini geliştirme fırsatı bulacaklarını ifade etti.
      Düşünce ve tasarımı  İngilizce öğretmeni Gülten Sert Göker’e ait olan kürsünün açılışı Okul Müdürü Işılay Arkan, 6. ve7. sınıflar Müdür Muavini Ömer Özkan ve Müdür Muavini Lesley Hakseven tarfından gerçekleştirildi

     KKTC okulları arasında bir ilk olarak uygulamaya konan faaliyet , öğrenciler arasında da çok olumlu karşılanmış ve kendilerini ifade edebilecekleri böylesine güzel, demokratik bir ortam buldukları için  de memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473