banner564

Altın Ada Film Festivali başladı

Siber, “Bir ülkenin uluslararası alanda kültür ve sanat yoluyla tanıtımı, o ülkenin gülen yüzü ve yumuşak gücüdür” dedi

Altın Ada Film Festivali başladı
banner598
Uluslararası Altın Ada Film Festivali  başladı. Creditwest Bank ana sponsorluğunda bu yıl ilki gerçekleştirilen ve 13 Kasım’a dek sürecek festivalin açılışında, ünlü Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim’in “ Balık “ filmi gösterildi. GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’ndeki film gösterimi öncesinde fuayede kokteyl düzenledi. Konuşmaların yapıldığı etkinlikte, Türk sinemasına katkı koyan oyuncular Erdal Özyağcılar ile Demet Akbağ’a ve Kıbrıslı yönetmen Derviş Zaim’e layık görülen onur ödülleri takdim edildi.
Altın Ada Uluslararası Film Festivali Direktörü Yeşim Güzelpınar, yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ta uluslararası bir film festivali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, katkı koyanlara teşekkür etti.
Festival ana sponsoru Creditwest Bank Genel Müdürü Süleyman Erol ise 20’nci yılını kutlayan bankanın çevre, kültür ve sanat alanlarında projeleri hayata geçirmeyi hedeflediğini kaydetti. Süleyman Erol, festivale tiyatroyu da ekleyerek devam etmek istediklerini kaydetti.

Siber: Önemli katkı sağlayacak
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de yaptığı konuşmada, ülkenin ilk film festivali Altın Ada Uluslararası Film Festivali’ne tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, festivalin, ülke kültür, sanat ve tanıtımına katkı yaparak yıllarca devam etmesini diledi. Festivalde, değişik ülke sinemalarından örnekler yanında, Kıbrıs sinemasından da 20 kadar filmin izleyiciyle buluşacağını belirten Siber, festivalin ülkede kültür ve sanat yanında, kendini sinema alanında geliştirmek isteyen gençlere de önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Bu topraklarda doğan ve uluslararası alanda tanınmış bir yönetmen olan Derviş Zaim’in bu ülkede sinemaya ilgi duyan gençler için önemli bir örnek olduğunu ifade eden Siber, festivalin Kuzey Kıbrıs’a önemli katkı sağlayacağına inanç belirtti. Siber, bir ülkenin uluslararası alanda kültür ve sanat yoluyla tanıtımının, o ülkenin gülen yüzü ve yumuşak gücü olduğunu da vurguladı.

Zaim: Yapacağım çok iş var
Derviş Zaim, törende yaptığı konuşmada, onur ödülüne layık görülmekten ve bu topraklarda doğmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti. Zaim, sinema adına daha yürüyeceği uzun bir yol ve yapacağı birçok iş olduğunu söyledi. Derviş Zaim,Altın Ada Uluslararası Film Festivali’nin gerçekleşmesine katkı koyanları kutlayarak, festivalin uzun yıllar devam etmesini diledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473