banner564

Hükümete 10 soru

El-Sen, Başbakanlığa siyah çelenk bıraktı

Hükümete 10 soru
banner598
EL-SEN hükümetin izlediği enerji politikalarını protesto etmek için Başbakanlığa siyah çelenk bıraktı.  Açıklamaların da yapıldığı eylemde hükümete yöneltilen 10 sorunun da yer aldığı bir basın bildirisi okundu.
Basın açıklamasında ilk sözü Tuluy Kalyoncu aldı.
AKSA’nın KIB-TEK’in mevcut dizel santrallerinden kilovat başına 10 kuruş daha pahalı enerji sattığını kaydeden Kalyoncu, bugün üretimden kaynaklanan kesintilerin yüzde 98’inin AKSA’dan kaynaklandığını savundu.
Toplumunun cebinden yılda 70 milyon TL’nin özel bir şirketin cebine aktarıldığını söyleyen Kalyoncu, “Bu ücretle santral yatırımları, daha ucuz elektrik üretimi ve kullanımı sağlanabilir” diye konuştu.

Cesurer:Çalışma huzuru bozulacak
EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer ise açıklamasında hükümetin, hükümet programına koyduklarının ve seçim döneminde söylediklerinin tersini yaptığını iddia ederek, buna devam edildiği takdirde çalışma huzurunun bozulacağını söyledi, “Bundan çalışanlar sorumlu olmayacak” dedi.
KIB-TEK’in özerkleştirilmesi konusunda EL-SEN’in ve ilgili uzmanların hazırladığı Özerklik Yasa Tasarısı’nın hala Meclis’te bekletildiğini belirten Cesurer, “Neyi bekliyorsunuz?” diye sordu.
KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun belli alanlarda ciddi çıkışlar yaptığını söyleyen Çağlayan Cesurer, “Bu adımların doğru ve müdahalesiz hayat bulması için mutlak surette ortak akılla yönetilen bir KIB-TEK’e ihtiyaç var” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474