banner564

‘Taviz yok’

Anastasiadis’in, BM’nin müzakereleri başlamak amacıyla hazırladığı formülü reddettiği bildirildi

‘Taviz yok’
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile gerçekleştirdiği görüşmede,  müzakerelerinin yeniden başlaması amacıyla hazırlanan formülü reddettiği bildirildi. 
   Fileleftheros gazetesi; Eide’nin, Anastasiadis’le  gerçekleştirdiği görüşmede, Kıbrıs’taki tarafların müzakere masasına dönemsini sağlamak amacıyla fikirler ve formüller sunduğunu, ancak Anastasiadis’in ilk baştan, “Türkiye’nin sebep olduğu bir kriz yüzünden Lefkoşa’dan taviz beklememesi gerektiğini” söylemesi nedeniyle, ayrıntılara girmediğini iddia etti.
   Eide’nin Anastasiadis’le görüşmesinin iki saatten fazla sürdüğünü ancak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile çok daha kısa süren bir görüşme gerçekleştirdiğini yazan gazete, doğal gaz konusunda Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerden oluşacak bir komite kurulmasının önerildiğini belirtti.

“Türkiye’ye yönelmeli”

   Gazete, Eide’nin önerinde, bu komitenin, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) sismik araştırma yapan Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi’nin bölgeden ayrılmasından sonra faaliyete geçmesinin öngörüldüğünü öne sürdü. 
   Rum hükmet sözcüsü Nikos Hristodulidis’in görüşme sonrasında yaptığı açıklamanın durumu yansıttığını vurgulayan gazete, Hristodulidis, “Eide’nin, sorunu yaratan Türkiye’ye yönelmesi gerektiğini ve enerji konusunun Kıbrıs sorununun çözümü öncesinde görüşülmesinin söz konusu olmadığını” ifade etti. Gazete ayrıca, Eide’nin Eroğlu’yla görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamalara da yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473