banner564

Gerilim tırmanışta

Rum ve Yunan silahlı kuvvetleri ortak askeri tatbikat yaptı

Gerilim tırmanışta
banner598
   Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine karşı Rum Yönetimi’ne destek açıklamasına, Rum ve Yunan silahlı kuvvetlerinin Güney Kıbrıs’ta karada ve havada icra ettikleri tatbikatların eşlik ettiği bildirildi. 
    Alithia, “Kıbrıs ve Yunan Silahlı Kuvvetlerinin, Paraşüt Atlayışlarının Da Yer Aldığı Büyük Ölçekli Tatbikatı” başlıklı haberinde Rum ve Yunan silahlı kuvvetlerinin, İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının desteğiyle son üç gündür Güney Kıbrıs genelinde karada, denizde ve hava sahası içerisinde geniş ölçekli tatbikat icra ettiğini yazdı.
    Gazete edindiği bilgilere dayanarak RMMO’nun elindeki bütün birimlerin, Yunan hava ve deniz kuvvetlerinin iştirak ettiği tatbikatın önceki günkü bölümünde İsrail savaş uçaklarının da yer aldığını, öğle saatlerinde Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait C130 tipi nakliye uçağından Larnaka’ya paraşüt atlayışları yapıldığını kaydetti

“Gerginlik olmasın diye”
   “Tatbikat, daha fazla gerginlik olmasın diye gizli tutuldu ancak bir şekilde kamuoyuna sızdı. Savunma Bakanlığı konuyla ilgili hiçbir yorum yapmadı” ifadesine yer veren gazete tatbikatın, RMMO ve Yunan Genelkurmay Başkanlığı tarafından koordine edildiğini belirtti.
    Kıbrıs çevresinde çeşitli ülkelerden gemi ve uçakların yoğun varlık gösterdiğine de dikkat çeken gazete şunları aktardı:
   “Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis tatbikatın icra edildiğini doğruladı ancak Kıbrıs-Yunanistan işbirliği çerçevesindeki tatbikata Milli Muhafız Ordusu ve Yunan Silahlı Kuvvetleri’nden birimlerin katıldığını söylemekle yetindi. Hristodulidis tatbikata İsrail kuvvetlerinin de iştirak edip etmediğini doğrulamaktan veya yalanlamaktan kaçındı.”
   Tatbikatla ilgili tek yorumun Sözcü Hristodulidis’ten geldiğini, onun da sadece tatbikatın icra edildiğini doğrulamakla yetindiğini vurgulayan gazete askeri kaynakların söylediklerini özetle şöyle aktardı:
   “Silahlı kuvvetlerin maneviyatını çok olumlu yönde yükseltti. ‘Nikiforos’ tatbikatının yıllardır icra edilmemesi nedeniyle sadece küçük çaplı tatbikatlar yapılıyordu, onlar da gerçek durumlara benzeyen şartlarda koordineli tatbikatların yerini tutamıyordu. Son günlerde büyük bir gizlilik altında gerçekleştirildi ancak paraşütçüler Yunan Hava Kuvvetleri’ne bağlı C-130’lerden atladığında gizlilik korunamadı.”

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473