banner564

Öğrencilerin hizmetinde

LAÜ Kütüphanesi akademik yıla koleksiyonunu yenilemiş olarak giriyor

Öğrencilerin hizmetinde
banner598
   Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Ertuğrul Apakan Kütüphanesi modern ve çağdaş altyapı düzenlemelerinin ardından, koleksiyon içeriğini de yenileyip zenginleştirdi. 2500 m2’lik kapalı alana sahip iki kattan oluşan Ertuğrul Apakan Kütüphanesi, 300 oturma kapasitesi, 40 bini aşkın basılı kitap, 120 binin üzerinde elektronik kitap, geniş iç mekânı ve yenilenmiş zemini ile LAÜ öğrencilerine daha kaliteli bir hizmet vermek için yeni akademik yıl hazırlıklarını tamamladı. 
   Çağın koşullarına uygun erişim hızı, 64 kişinin ayni anda kullanabileceği yeni bir bilgisayar laboratuvarı ve oturma alanları ile LAÜ Kütüphanesi çağdaş bir görünüm kazandı. Yenilenen kütüphane, en iyi teknik olanaklarla öğrencilere ücretsiz araştırma yapabilecekleri ve derslerini hazırlayabilecekleri yeni bir ortam sunuyor.
   RFID teknolojisinin kullanıldığı, hergün yerel ve ulusal 20’ye yakın günlük gazete, aylık 100’ün üzerinde süreli yayın aboneliği bulunan Ertuğrul Apakan Kütüphanesi, TÜBİTAK ULAKBİLİM aracılığı ile 20 binin üzerinde elektronik dergiye tam metin erişim imkanı sağlayarak öğrencilerin kütüphanenin her yerinden erişebileceği kablosuz ve hızlı internet servisi de sağlıyor.
   Kütüphane ayrıca, Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) ve Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı (EKUAL) üyesi olma özeliğini de taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474