banner564

Sıkı denetim  başlayacak

Milli Eğitim, İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının hazırladığı yeni tüzük ile KKTC'de yükseköğrenim görecek öğrencilere pasaport zorunluluğu getirildi

Sıkı denetim  başlayacak
banner598

 Yeni eğitim yılına sayılı günler kalırken, Milli Eğitim, İçişleri ve Sağlık bakanlıkları, yabancı üniversite öğrencilerine yönelik hummalı bir çalışma başlattı. Üç bakanlığın ortaklaşa hazırladığı 'Kayıt Kabul Tüzüğü ve Öğrenci İzni' tüzüğü ile hem Türkiye hem de diğer ülkelerden gelecek olan öğrencilere pasaport zorunluluğu getirildi. Yeni uygulamaya göre; KKTC'deki üniversitelerde okuyan öğrenciler, 2018-2019 eğitim dönemi için ülkeye pasaportla giriş yapacak. Pasaportu olmayanlara ise pasaport, öğrenci belgesi ve sağlık raporu temini için 90 gün süre tanınacak. Türkiye'den gelen öğrenciler, pasaportla yaptığı işlemi iki yılda bir, diğer ülkelerden gelen öğrenciler ise her yıl yenileyecek. Yeni uygulama ile kimlik ile giriş yapan Türkiyeli öğrenciler artık pasaportla ülkede kalıp öğrenim görecek.

Konuyla ilgili Diyalog’a konuşan Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, üç bakanlığın ortaklaşa çalışma yürüttüğünü, çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Yakında konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yapacaklarını söyleyen Özyiğit, yaptıkları çalışmanın amacının ülkeye giriş yapan tüm yabancı öğrencilerin okul bitene kadar kayıt altına alınması olduğunu söyledi. Özyiğit, “Bir öğrenci bu ülkeye adımını atar atmaz kayıt altına alınacak. Böylelikle öğrenci kaydı yapıp okula devam etmeyen ve kaydını yenilemeyip kaçak olarak çalışanları kolaylıkla tespit edilecek. Hangi öğrencinin hangi üniversitede olduğu, yatay geçiş yapıp yapmadığı, okula devam edip etmediği artık mercek altında olacak” şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473