banner564

Geleceğin güvencesi turizm

Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Kıbrıs Türkü’nün turizm ekonomisinden rakamsal olarak net bir artış aldığını söyledi

Geleceğin güvencesi turizm
banner598

   Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, turizmde yerli istihdam konusunda yüzdeliklere bakılmaması gerektiğini, Kıbrıs Türkü’nün turizm ekonomisinden rakamsal olarak net bir artış aldığını açıkladı.

   İstanbul EMITT Turizm Fuarı’nda Haber Kıbrıs’a konuşan Çağıner, turizme sadece turizmcilerin değil tüm toplumun sahip çıkması gerektiğini söyledi. Turizmin hayat vererek yapılan bir iş olduğunu anlatan Dimağ Çağıner, adanın geleceğinin turizmde olduğunu kaydetti.  Dimağ Çağıner, turizmin, hayatını vererek yapılan bir sektör olması dolayısıyla bu sektörün dokunmuş olduğu birçok alanların olduğunu belirtti. Çağıner, turizmde iyileşmenin sadece ilgili bakanlık ve hükümetlerle olmadığını söyleyerek, turizmin topluma, çevreye dokunduğunu ifade etti. 
Çağıner, “düzgün bir turizm yapmak istediğiniz zaman toplumla birlikte ülke olarak bunu vizyon belirlemek gerek. Dolayısıyla turizmi, sadece turizmcilere, Turizm Bakanlığı’na, hükümete bırakmamak lazım toplum olarak, birlik olarak buna sahip çıkmamız lazım” diye konuştu. 
Çağıner, adanın geleceğinin turizmde olduğunun daha fazla söylenmesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle dedi:
   “Adanın geleceği turizmde… Bunu kim söylüyor, bütçeler söylüyor, gayri safi milli hasılatta turizmin dokunmuş olduğu noktalara baktığınız zan etkisine eğer 1 milyar dolara gelmiş bir turizm gelirinden bahsediyorsak. Cari açığın ödemeler dengesinin yüzde 50’sini eğer turizm gelirleri ödüyorsa zaten bu adanın geleceği turizmdedir. Başka şansımız olmadığını biliyoruz. Bir yüksek öğretim bir de turizm var. Biz bunun farkına varmalıyız bir kere rakamlara artık dikkatlice bakmamız gerekiyor.”

Toprağa sahip çıkılmalı

   KKTC’yi yaşatacaksak savaş topraklarımızı korumayacağız biz ekonomik olarak topraklarımıza sahip çıkmamız lazım” diyen Çağıner, ellerinde olan ürünlere bakıldığında en önemlisinin turizm olduğunu, bu ürüne de sahip çıkmak gerektiğini söyledi. 
   Çağıner şöyle dedi:
    “Geçen hafta Turizm Bakanlığı’nın himayesinde başbakanın da katılımı ile bir çalıştay yapıldı. Bizim hep beklentimiz her zaman olan toplantılardan biri olacak diye düşündük. Ama kesinlikle öyle olmadı. Sayın turizm bakanımıza, başbakanımıza ve diğer bakanlarımıza bu konudaki hassasiyetlerini tespit ettik. Biz bu toplantıların artık durum tespitinden öteye geçirip uygulayacağımız politikalar konusunda da birlikteliğimizi oluşturursak, turizmle ilgili hiçbir sıkıntı kalmaz.  Gençlerimizle sürdürülebilir bir ekonomide kendi paylarını almak içinde bu sektöre yöneleceklerdir. Mesajı verecek olan şuandaki turizm piyasası ile ülkedeki hükümetimizdir. Bu konuda da ilk adımı geçen hafta Cumartesi günü attık. Bundan sonra bu toplantılarımızı biraz daha dar kapsamda da olsa sürekli kılacağız.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474