banner564

Doktor kontrol edecek

Güney Kıbrıs’tan aldığı 365 gram Bonzai’yi KKTC’ye geçirirken suçüstü yakalanan Akile Tumbul’un tutukluluk süresi uzatıldı

Doktor kontrol edecek
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs’a giderek 365 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde alan ve KKTC’ye geçtiği sırada Akyar Sınır Kapısı’nda suçüstü yakalanan Akile Tumbul, dün ek tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Mahkeme 5 gün ek tutukluluk emri verirken, hamile olan zanlının derhal bir doğum uzmanı tarafından kontrolden geçirilmesine direktif verildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hasan Selvili, 30 Ocak 2019 tarihinde saat 23.00 sıralarında, zanlı Akile Tumbul’un,  uyuşturucu madde almak üzere Güney Kıbrıs’a gittiğine ve maddeyi KKTC’ye ithal edeceğine dair bir ihbar aldıklarını söyledi. 
Polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının, ticari bir taksi ile Akyar Sınır Kapısı’ndan güneye gittiğinin tespit edildiğini ve pusu görevine başlandığını anlattı.
Selvili, Tumbul’un saat 00.30 sıralarında, aynı ticari araç ile Akyar Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada tespit edildiğini ve yapılan aramada aracın arka koltuğunda kadın çorabında zulalanmış halde 365 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi.
Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini belirten Selvili, soruşturmanın devam ettiğini bildirerek, mahkemeden süre talep etti. 
Yargıç Umut İnan, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak zanlının, 5 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474