Ziraat Mühendisleri Odası, zeytinyağında tağşiş (hileli ürün) analizlerinin bir an önce yapılmasını talep ederek, son iki yıldır analizlerin yapılmamasının nedeninin Tarım Bakanlığı tarafından açıklanmasını istedi.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Erkut Uluçam yaptığı yazılı açıklamada, üreticilerin zeytin hasadının başladığı bugünlerde Tarım Bakanlığı’nın yasal olarak (56/2014 Genel Gıda ve Yem Yasası) asli görevleri arasında bulunan zeytinyağında tağşiş (hileli ürün) analizlerinin son iki yıldır yapılmadığını hatırlattı. Uluçam, “Tağşiş analizlerin yapılması hem üretimi, hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruma açışından gerekli olduğu unutulmamalıdır” dedi.
Uluçam, en son 2017 Aralık ve 2018 Ağustos döneminde yapılan zeytinyağı analiz sonuçlarının firma bazında kamuoyuyla paylaşıldığını ve tağşişli zeytinyağlarının Ticaret Dairesi yetkisine dayanarak, piyasadan toplatıldığını anımsattı.
İki yıldır analiz yapılmıyor
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Uluçam, zeytinyağında tağşiş (hileli ürün) analizlerini hatırlattı
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimagusa Kaza Mahkemesi Tereke ilanı 20/25
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

