banner564

Nargile yerine  dükkanı yaktı

Ali Tümen, sigortadan para almak için ortağı olduğu işyerini ateşe vermekle suçlanıyor

Nargile yerine  dükkanı yaktı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, önceki sabah “Berlin Bar Cafe Nargile” isimli işletmede çıkan ve diğer işyerlerine de sirayet eden yangının nedeninin kundaklama olduğu belirlendi. Polis yaptığı inceleme sonucunda işyeri ortaklarından Ali Tümen ile şu an aranmakta olan bir şahsın, yanıcı madde döktükten sonra işyerini kundakladığını tespit etti. Ali Tümen Gazimağusa’da tespit edilip tutuklanırken, suç ortağı kayıplara karıştı. İşyerinin ortaklarından olan Ali Tümen, polise verdiği ifadede suçunu itiraf ederken, işyerini, sigortadan para almak amacı ile kundakladığını itiraf etti. Ali Tümen, dün tutuklama talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Suç ortağı aranıyor
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Memuru Ersoy Saydağ, zanlının 10 Haziran 2018 tarihinde, saat 02.25’te, ortağı olduğu “Berlin Bar Cafe Nargile” isimli işletmeyi, sigorta şirketinden para almak amacı ile şu an aranmakta olan bir şahıs ile birlikte yanıcı madde döktükten sonra ateşe vererek kundakladığını söyledi. Yangının, işyerinin yanında bulunan 3 işletmeye daha sirayet ettiğini belirten Saydağ, zanlının, gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini aktardı. Zanlının suç ortağının arandığını ve incelenecek olan güvenlik kamerası görüntüleri olduğunu belirten Saydağ, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.

Avukat: Müvekkilim darp edildi
Zanlı Avukatı Ahmet Demirel, tutuklama talebine itiraz etmezken, zanlının verdiği ifadenin darp edilerek alındığını ve gönüllü olmadığını iddia etti. Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. Yargıç ayrıca zanlının doktor kontrolünden geçirilmesine de direktif verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473