banner564

‘Paramı verin gideyim’

Sahte öğrenci belgesi ile UKÜ’ye kayıt yaptıran Pakistanlı Muhammed, tutuklanınca Bin Euro’sunu geri istedi

‘Paramı verin gideyim’
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’a öğrenci vizesi ile giriş yapıp bir daha okula gitmeyen ve 2017 tarihinde öğrenci statüsü ortadan kalkınca sahte evrakla izin aldığı ortaya çıkan Pakistanlı Muhammed Waqar, iki ay sonra tespit edilerek tutuklandı. 
Geçtiğimiz Nisan ayında Pakistanlı bir şahıstan bin Euro karşılığında temin ettiği sahte öğrenci belgesini Uluslararası Kıbrıs Üniversite’sine (UKÜ)  verip kayıt yaptırdığı ortaya çıkan zanlı dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Söz hakkı verilen zanlı, “Okul belgeyi aldı, kayıt yaptı. Kayıt için de para aldı. O zaman o parayı geri istiyorum” dedi. 

Bin Euro’ya aldı
KKTC’de statüsünü yasallaştırmak için para karşılığında sahte öğrenci belgesi temin eden ve bu belgeyle UKÜ’ye kayıt yaptırdığı ortaya çıkan Pakistanlı Muhammed Waqar tespit edilerek dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Meseleyi soruşturan polis, zanlının UKÜ’de herhangi bir kaydı olmamasına rağmen KKTC’deki statüsünü yasallaştırmak için Pakistan uyruklu M.İ. isimli şahıstan bin Euro karşılığında temin ettiği sahte öğrenci belgesini 30 Nisan 2018 tarihinde okula verip tedavüle sürdüğünü söyledi. Polis, olaydan 1 Haziran tarihinde haberdar olduklarını, yapılan şikâyet üzerine zanlının önceki gün Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 

Parasını geri istedi
Polis, M.İ. isimli şahıs hakkında da tutuklama emri çıkarıldığını, arananlar listesine alındığını belirtti. Polis, zanlının ilk etapta ülkeye öğrenci olarak geldiğini ancak 21 Ekim 2017 tarihinde öğrenci statüsünün sona erdiğini de aktardı. Zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, KKTC’de yasal statüsü bulunmayan zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlıyı 1 ay süreyle cezaevine gönderirken, söz hakkı alan zanlı, “Okul belgeyi aldı, kaydımı yaptı. Karşılığında ise para aldı. O zaman paramı geri istiyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2018, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473