banner564

Adaya moral dopingi

Bayram nedeniyle Perşembe ile Pazar günlerinde Ercan Havalimanı’na 353 sefer yapılacak

Adaya moral dopingi
banner598

 Pelin YÜKSELAY

   Ramazan ayını durgun geçiren Kıbrıs’taki oteller, 4 günlük bayram süresince moral depolayacak. Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Perşembe ile Pazar günlerinde Ercan Havalimanı’na yönelik 353 uçak seferi gerçekleşecek. En fazla sefer İstanbul ile Ercan arasında olacak.
   Antalya’daki otellerin tamamen dolması nedeniyle, Kıbrıs’a yönelik taleplerin de son günlerde arttığını belirten turizmciler “Bu kadar yoğun uçak seferi ve binlerce turistin adamıza gelmesi nedeniyle hem Ercan’da gerekli önlemler alınmalı, hem de belediyeler temizlik seferberliği yapmalıdır” diyor.

Rekor İstanbul ve Pegasus’un
Bayram süresinde en fazla sefer karşılıklı olarak İstanbul’la yapılacak. 4 gün içerisinde tamı tamına 168 kez uçaklar İstanbul’a gitmek üzere ya havalanacak ya da İstanbul’dan konukları ülkemize getirmek üzere piste teker koyacak. 
En fazla seferi ise Pegasus Havayolları gerçekleştirecek. Bayram boyunca gerçekleşecek 355 seferin 179’unu Pegasus Havayolları yapacak.

İstanbul’u Ankara takip ediyor
Arife olan Perşembe günü en fazla sefer karşılıklı olarak İstanbul’la yapılacak. Uçaklar tam 43 kez İstanbul için ya havalanacak ya da piste inecek. İstanbul’u 16 ile Ankara, 8 ile Adana, 7 ile Antalya, 4’le İzmir ve Gaziantep, 3’le Beyrut, 2 ile Hatay, 1’le Varşova, Viyana ve Münih takip edecek. 
81 seferin gerçekleşeceği 15 Haziran Cuma’da en fazla sefer karşılıklı olarak İstanbul’la yapılacak. Cuma gün 38 sefer İstanbul’la, 11 sefer İzmir’le, 10 sefer Ankara’yla, 8 sefer Adana’yla, 6 sefer Antalya’yla, 4 sefer Hatay’la, 2’şer sefer de Gaziantep ve Beyrut’la yapılacak. 

Bir günde 105 sefer
Bayramın 2. günü olan Cumartesi toplam 77 sefer yapılacak. Seferlerin 36’sı İstanbul’la, 14’ü Ankara’yla, 6’sı İzmir’le, 6’sı Adana’yla, 5’i Antalya’yla, 3’ü Prag’la, 2’si Hatay’la, 2’si Gaziantep’le 2’si Amsterdam’la, 1’i de Manchester’la gerçekleştirilecek.
17 Haziran Cuma günü toplam 105 sefer gerçekleştirilecek. Bu seferlerin en çoğu İstanbul’la yapılacak. Uçaklar İstanbul için toplam 51 kez ya havalanacak ya da piste inecek.
Aynı gün içerisinde Ankara ile 17 sefer, İzmir ile 8 sefer, Adana ile 8 sefer, Antalya ile 7 sefer, Hatay ile 4 sefer, Gaziantep ile 4 sefer, Prag’la 2 sefer, Beyrut, Leipzig,  Budapeşte ve Hamburg’la 1’er sefer gerçekleştirilecek.

353 seferin yarısından fazlasını Pegasus yapacak
Perşembe gün en fazla seferi Pegasus Havayolları yapacak. 46 sefer gerçekleştirecek olan Pegasus’u 32 ile Türk Havayolları, 6 ile Atlas Jet, 4 ile Freebird, 2 ile Tailwind takip ediyor. 
Cuma gün de rekor Pegasus’a ait. Cuma günü gerçekleştirilecek 81 seferin 50 tanesini Pegasus Havayolları yapacak. 24 seferi Türk Havayolları, 6 seferi Atlas Jet, 1 seferi de Tailwind gerçekleştirecek.
16 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek olan seferlerin 38’ini Pegasus Havayolları yapacak. Türk Hava Yolları uçakları da aynı gün tam 26 kez piste teker koyacak ya da pistten havalanacak. Aynı gün, Atlas Jet 6, Tailwind 3, Freebird 2 ve Corendon’da 2 sefer gerçekleştirecek.
Süreç içerisindeki en yoğun gün olan Pazar günü de Pegasus Havayolları rekoru elinde tutacak. Pazar gün Pegasus uçakları tamı tamına 59 kez Kuzey Kıbrıs semalarında uçacak. Aynı gün Türk Hava Yolları 30, Atlas Jet 8, Tailwind 4, Freebird’de 4 sefer gerçekleştirecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473