banner564

İşlemler duracak

KTAMS, Kamu-Sen ve Kamu-İş zamları protesto etmek amacıyla tam gün greve gidecek

İşlemler duracak
banner598

 Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ve Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası’nda  (Kamu-İş) örgütlü çalışanlar elektrik ve akaryakıta yapılan zamları protesto etmek amacıyla cuma günü ada genelinde tam gün grev yapacak.

Sendikalar bunun ilk adım olduğunu, hükümetin ekonomi politikaları ve zamları sürdürmesi halinde eylemlerine devam edeceklerini açıklayan sendikalar, kendilerine destek verenlere cuma günü saat 10.30’da Başbakanlık önünde toplanma çağrısında bulundu.
Sendikalar zamları protesto etmek ve grev kararlarını duyurmak amacıyla dün Ekonomi Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.
“Memur İşçi El Ele, Haydi Genel Greve” yazılı bir pankartın açıldığı eylemde Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu ile KTAMS Başkanı Güven Bengihan birer konuşma yaptı.
Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, “Biz dört başlı hükümet dedik ama 4 başlı canavar yarattık” sözleriyle başladığı konuşmasında, zamlar nedeniyle halkın perişan halde olduğunu ve ülkede yaşamaya yönelik umutların yitirildiğini kaydetti.
Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu da hükümet edenleri muhalefet yaparken konuştuklarını hükümete geldiklerinde uygulamamakla eleştirdi ve daha önce yaptıkları konuşmalarla ilgili hatırlatmalarda bulundu.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan da ülkede ekonomik sıkıntılar devam ederken, akaryakıta ve elektriğe yapılan zamlarla iğneden ipliğe her şeyin zamlandığına dikkat çekti ve ülkede  hayatın çekilmez duruma geldiğini söyledi.

Şehir planlamada tam gün grev
Öte yandan sağlıksız bina koşulları nedeniyle Lefkoşa Şehir Planlama Dairesi’nde iki defa uyarı grevi yapan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), İçişleri Bakanlığı’nın uyarıları dikkate almadığını savunarak, bugün bu dairede tam gün greve gideceğini açıkladı.
Grevle ilgili basın açıklamasının saat 10.00’da İçişleri Bakanlığı önünde olacağı bildirildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473