banner564

Tribünlere oynuyor 

Nüfusun milli mesele olduğunu belirten Arıklı, İçişleri Bakanlığı’nın verilerine inanılması gerektiğini söyleyerek Cumhurbaşkanı Akıncı’yı eleştirdi

Tribünlere oynuyor 
banner598

 Arzu KÖPRÜLÜ - Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında dün saat 11.00’de denetleme göreviyle toplandı. Genel Kurulda güncel konuşmalara yer verildi.
İlk güncel konuşmayı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı yaptı.
Arıklı, nüfus sayımı ve Kıbrıs konusunda yaptığı konuşmasında, Akıncı – Lute görüşmesinin ardından Sözcü Barış Burcu’nun yaptığı açıklama ile Lute’un görev tanımının yapılamayacağının anlaşıldığını belirtti.
YDP genel Başkanı Arıklı, Kıbrıs konusunda ve mülkiyette taşınmaz mal komisyonun önemine vurgu yaptı.
Akıncı’nın Nüfus konusunda Hükümete ve İçişleri Bakanı’na yönelik söylemlerini de eleştiren Arıklı, “Seçimler yaklaştı Akıncı iç tribünlere oynuyor” dedi.
YDP Başkanı Arıklı, nüfusun milli mesele olduğunu ve spekülasyon konusu yapılmaması gerektiğini belirterek, İçişleri Bakanlığı’nın verilerine inanılması gerektiğini de kaydetti.

Manavoğlu: Güneş panelleri net anlatılmalı
Genel Kurul’da sonraki güncel konuşmayı Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, Güneş panellerin kullanımında artış olduğuna işaret ederek, bu panellerin lokasyonun görsel ve güvenlik açısından sıkıntı yaratabileceğini anlattı.
Manavoğlu, bu konuda gerekli tedbirlerin şimdiden alınmasının ilgili tüzükte değişikliğe gidilmesinin önemini anlattı.

Nami: Gecikme anlayışla karşılanmalı
Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Türkiye Cumhuriyeti’yle imzalanacak Ekonomik İş Birliği Protokolü konusunda KKTC’nin üzerine düşeni en hızlı şekilde yerine getirme çabası içinde olduğunu ancak Türkiye’nin kendi sebepleriyle her zamankinden yavaş davrandığını söyledi.
Nami, gecikmenin bu nedenle anlayışla karşılanması gerektiğini belirterek, eleştiri yapan UBP’lilere hitaben “Görevde biz değil siz de olsanız aynı olacaktı” dedi.

Sucuoğlu: Seferler arttı fiyat düşmedi
UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, ülkedeki sektörlerin geleceği görememe ve planlama yapamama sıkıntısı yaşadığını belirtti.
Doğrudan gelir desteği, tarımsal ödemeler gibi konularda yaşanan sıkıntıları dile getiren Sucuoğlu, uçak bileti fiyatlarının da yapılan tüm açıklamalara rağmen indirilmediğini söyledi.
Faiz Sucuoğlu, Anadolu Jet’in uçak seferleri başlatmasına rağmen uçak bilet fiyatlarında düşüş olmadığını bunu üzülerek izlediklerini belirtti.

Öztürk: Tehlike bangır bangır geliyor
UBP Milletvekili Yasemi Öztürk konuşmasını, ülkedeki “uyuşturucu ve alkol sorunu”yla ilgili yaptı.
Yasemi Öztürk, ülkede uyuşturucuya ilişkin tehlikenin “bangır bangır” geldiğini kaydetti.
Uyuşturucuya ilişkin Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davalara ilişkin bilgi aktaran Öztürk, gençlerin korunamadığını belirtti, alkol komasına giren öğrenciyi örnek gösterdi.
Ülkede rehabilitasyon ve tedavi merkezi ihtiyacına da işaret eden Yasemi Öztürk, uyuşturucu kullanım yaşının ilkokullara indiğini belirtti.

Çaluda, tarımı konuştu
UBP milletvekili Aytaç Çaluda, Tarım Bakanlığı’nın İcraatlarıyla ilgili konuştu.
Çaluda, üretimden kopan kişilerin büyük şehirlere göç ettiğini belirterek, bunun yanlış politikalar yüzünden olduğunu ve ekonomiye zarar verdiğini söyledi.
Tarımın çok geniş alanlı bir sektör olduğunu ve kendisinin narenciye alanına değinmek istediğini dile getiren Çaluda, her geçen yıl narenciye sektörünün küçüldüğünü belirtti. 

Pilli: Tüm yollar masaya yatırılmalı
UBP milletvekili Ali Pilli, sel konusunda konuştu. Pilli, “Son yıllardaki yağmurlar berekete değil felakete dönüştü” dedi.
Maddi ve manevi zarara neden olan sellerle ilgili derslerin alınmadığını söyleyen Pilli, “Artık gerekli tedbirler alınmalı” dedi.
Hükümete, “kalıcı çözüm üretmesi” çağrısında bulunan Pilli, trafik kazalarına da işaret ederek, “Hükümet tüm yolları masaya yatırmalı. Çalışmalara başlamalı” dedi.

Zaroğlu: Meclis koltukları boş… 
Daha sonra söz alan YDP milletvekili Bertan Zaroğlu, muhalefetin konuşma günü olan bugünde Meclis koltuklarının boş olduğunu, Şahali’nin her hafta olduğu gibi Genel Kurulda bulunarak soruları yanıtladığını söyledi.
Zaroğlu, “Özersay ve Şahali burada. Hükümet yetkilileri Mecliste değil. Bu konuda hassasiyet gösterilmeli” dedi.

Gündüz: Deniz sadece plajlardan ibaret değil
UBP milletvekili Menteş Gündüz de Genel Kurulda söz aldı. Gündüz, Kıbrıs Türk kıyı emniyeti ve gemi kurtarma şirketinin ülke için önemine değindi.
Gündüz, denizin sadece plajlardan ibaret olmadığını kaydederek, “Can kurtarma operasyonları önemli. Tatbikatların düzenlenmesi de bunun için” dedi.

Berova’dan 67. madde protestosu
Daha sonra söz alan UBP milletvekili Özdemir Berova, Meclisin hükümetin Genel Kuruldaki temsiliyle ilgili olan içtüzüğün 67. maddesini kürsüden okuyarak, “Hükümet her oturumda Mecliste bulunmak mecburiyetindedir” dedi. Berova, 67. Maddeyi defalarca okuyarak Meclis kürsüsünden hükümeti protesto etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474