banner564

Türkiye destek veriyor

Hastanelerde ve sağlık kurumlarında afet ve acil durum planı oluşturuluyor

Türkiye destek veriyor
banner598

 KKTC’de “Sağlık Afet Planı ile Hastane Afet ve Acil Durum Planı” oluşturulması ve geliştirilmesi için, Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın katkılarıyla Yakın Doğu Üniversitesi’nde Sağlıkta Afet ve Acil durum yönetimi sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumun açılışında konuşan Sağlık bakan Filiz Besim, bu yıl ülkede yaşanan sel felaketlerine dikkat çekerek, bir devletinin gücünün öngöremediği bir afet durumu ile karşılaştığı zaman, ne kadar hızlı, organize ve sistematik hareket edebildiği ve bu felaketten ne kadar ucuz kurtulduğu ile alakalı olduğunu kaydetti.
Besim , “Bu ülkenin çok görmediği, çok alışık olmadığı büyük seller yaşadık, 4 can kaybettik, mal kayıplarımız oldu, moralimiz bozuldu, ciddi altyapı eksikleri hissettik, peki Biz Sağlık Bakanlığı olarak, hastanelerde , sağlık kurumlarında ne yapıyorduk. Özellikle Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir süre önce çok ciddi bir sel baskını yaşadık, cihazlarımız bozuldu, evraklarımız kaybettik. Böyle bir olay yaşamak moralimizi bozdu. Hastaneyi sorgular olduk , içinden geçen dereyi sorgular olduk. Burada önemli olan bu afetlerde ne kadar hazırlıklı olduğumuz” dedi.
Sempozyumda daha sonra Türkiye Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Uzman Dr.Eray Çınar, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim sorumlusu Dr. Hasan Odabaşıoğlu ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Hüseyin Hakan Karakaş söz alarak , yaptıkları çalışmaları anlattı.


Heyetten Uluçay’a destek
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Sağlık Afet Planı ile Hastane Afet ve Acil Durum Planı Sempozyumu’na katılmak ve temaslarda bulunmak amacıyla ülkede bulunan Türkiye Acil ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Eray Çınar ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Daire Başkanı Eray Çınar, iki gündür KKTC’de ilgili tüm kurumların katkısı ve desteği ile çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.
Teberrüken Uluçay da konuşmasında yaşanması muhtemel herhangi bir afet ve acil durumunda kurumların en hazır şekilde olabilmesi için ortaya konan bu çalışmaları çok anlamlı ve değerli bulduklarını söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473