banner564

İtirazlar dikkate alınmadı

Resmi Gazetede yayınlanan emirnameye karşı çıkan örgütler dava açmaya hazırlanıyor

İtirazlar dikkate alınmadı
banner598
Girne’de inşaatlarda kat sınırını yükselten Girne Emirnamesi, Resmi Gazete’nin önceki günkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Emirnameye karşı çıkarak, “Girne İnisiyatifi” adı altında örgütlenen bazı sivil toplum örgütleriyle kişiler, ara emri ve yürütmenin durdurulması talebiyle Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlanıyor.
Girne İnisiyatifi temsilcileri, Girne’deki Leymosun Kültür Evi’nda basın toplantısı düzenleyerek, emirnamenin yürürlüğe konulmasını eleştirdi ve bundan sonra yapılacakları duyurdu.

“Yangından mal kaçırırcasına”
Girne İnisiyatifi'nden yapılan açıklamaya göre, Halil Paşa, Girne’deki Leymosun Kültür Evi’nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Bir süreden beridir hükümetin gündemine aldığı ve bir yandan yasa dışı olarak inşa edilen yapıları yasal zemine çekmeyi, öte yandansa tüm Girne sahillerini betonlaştırmayı amaçlayan Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirname değişikliği dün, gecenin karanlığında, adeta yangından mal kaçırırcasına ilan edilmiş bulunmaktadır” dedi.
Paşa, kısa sürede 30 örgütün desteğini almayı başaran, yüzlerce insandan imza toplayan Girne İnisiyatifi’nin, sesini toplumun çok geniş bir kesimine duyurmayı başardığını, ancak hükümet edenlere duyuramadığını kaydetti.
Paşa, emirnamenin 9 günlük bayram tatili öncesinde yayımlanmasını da eleştirerek, hükümetin tatilde bu kararın unutulacağını hayal ettiğini, böylelikle yasadışı bir biçimde inşa edilen kaçak yapıların yasallaşacağını ve yapanın yanına kâr kalacağını umduğunu savundu.

Şehir Plancıları Odası dava açacak
Öte yandan TAK muhabirinin inisiyatif yetkililerinden aldığı bilgiye göre, inisiyatife destek veren örgütler adına Şehir Plancıları Odası ile bazı kişiler, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yönetim kurulunun dün akşamki toplantısında alınan karar uyarınca bayramdan sonra Yüksek İdare Mahkemesi’nde ara emri ve yürütmenin durdurulması talebiyle dava açacak.

Aysal: Girne kurban edildi
İnşaat Mühendisleri Odası da (İMO) Girne Emirnamesi’nin yürürlüğe girmesini eleştirerek, Girne’nin emirname ile bir kez daha kurban edildiğini ileri sürdü.
İMO Başkanı Seran Aysal yaptığı yazılı açıklamada, münferit bir yapının kaçak katlarını yasallaştırmak uğruna çıkarıldığını iddia ettiği kararnamenin, Girne sahil hattını katledeceğini savundu. 

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474