banner564

Öneriler ortaya kondu

Ekonomik ve Sosyal Kalkınmada Öncelikler Çalıştayı raporunun sunumu yapıldı

Öneriler ortaya kondu
banner598

 Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele İmar Planı hazırlıklarına katkı koymak amacıyla, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) öncülüğünde, 18 - 19 Ekim tarihlerinde, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, ekonomik örgütler, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin etkin katılımıyla düzenlenen Ekonomik ve Sosyal Kalkınmada Öncelikler Çalıştayı’nın raporu açıklandı.

Gazimağusa Arkın Palm Beach Hotel’de dün gerçekleştirilen sunumda ekonomi, turizm, tarım ve üretim, yüksek öğrenim, sosyal politikalar, eğitim ve sağlık gibi konularda tespit ve öneriler ortaya kondu.
Kamu kurumları, yerel yönetimler ve ekonomik örgütlerin yetkililerinin ve akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanan Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele için hazırlanacak imar planına ışık tutulması hedeflenen çalıştayın raporunun sunumuna İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele’nin belediye başkanları, KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer ile çalıştay paydaşları katıldı.
Raporun sunumu ECOSO şirketinden İzge Arısal tarafından sine vizyon eşliğinde gerçekleştirildi.

Kadri: Katılım yüksekti
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri, sunum öncesi yaptığı konuşmada, sunuma katılımın yüksek olmasının, planlı yaşam ve kentsel planlamaya verilen önemi ve ilgili sektörlerin inancını gösterdiğini kaydetti.
Kadri, imar planları yapılabilmesi için nasıl bir kentsel tasarım istendiğini görmek açısından çalıştayın önemli olduğunu ifade etti.
Şehir Planlama Dairesi’nin imar planı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kadri, Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele’nin mevcut durum analiz raporlarının hazırlandığını söyledi.

Şahali: Hükümetle uyumlu
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali de, Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele’nin ülkenin yükselen değeri konumunda olduklarını, bilimsel esaslara uygun, toplumun ekonomik kalkınmasını sürdürülebilir kılmanın raporda yer almasının önemli olduğunun altını çizdi.
Şahali, çalıştay raporunun hükümet programıyla da uyumlu olduğunu ifade etti.

Gürcafer: Kollektif bir çalışma oldu 
KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer de güzel bir çalışma gerçekleştirildiğini, çalıştayın kolektif çalışmanın yolunu açması bakımından da önemli olduğunu vurguladı.
Esas olanın, raporun amaca hizmet etmesi ve hedeflere ulaşılması olduğunu belirten Gürcafer, çalıştayla amacın kültürel değerlerin harmanlandığı, sosyo- ekonomik kalkınmaya katkı koyacak bilimsel çalışmanın hazırlanarak geleceğe ışık tutulması olduğunu belirtti.
Gürcafer, imar planlarının; tamamlanıncaya kadar en önemli öncelik olduğunu vurgulamaya devam edeceklerini kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474