banner564

Paniğe gerek yok

Bakan Besim, KKTC’de şu ana kadar sadece iki kişide H1N1 vakası görüldüğünü, domuz gribinden ölümün söz konusu olmadığını belirtti

Paniğe gerek yok
banner598

 KKTC’de şu ana kadar sadece iki H1N1 vakası görüldüğü iki kişinin de sağlıklı şekilde taburcu edildiği açıklandı. 

Gazimağusa’da domuz gribi nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı dile getirildi. 
Enfeksiyon Komitesi, Sağlık Bakanı Filiz Besim başkanlığında olağanüstü toplantı yaptı.
Tüm uzmanlarla geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Sağlık Bakanı Filiz Besim, son günlerde basında yer alan haberlerin toplumda paniğe yol açtığını kaydetti. 
Enfeksiyon Komitesi’nin 10 yıldır düzenli olarak toplantılarına devam ettiğini anlatan Besim, bu toplantıların ardından gerekli bilgilendirmelerin de yapıldığını söyledi. 
Şu anda ağır seyreden bir grip vakası görüldüğünü anlatan Besim, yaşananın mevsimsel grip olduğuna vurgu yaptı.
Birkaç virüsün birleşmesiyle grip vakalarının daha ağır seyrettiğini söyleyen Besim, ölümcül seyreden bir durum olmadığını kaydetti. 
Besim, her zaman olduğu gibi risk gruplarının grip vakalarında da dikkatli olması gerektiğini anlattı. 
Hala “aşı yaptırmak gerekir mi” yönünde sorular aldıklarını kaydeden Sağlık Bakanı Besim, “eğer hasta değilseniz ve risk grubundaysanız grip aşısı yaptırın” çağrısında bulundu.

Nalbantoğlu’na Grip Polikliniği açıldı
Grip vakaları nedeniyle acil servislerde yığılma yaşandığına dikkat çeken Besim, bu durumun önüne geçmek için Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde Grip Polikliniği açtıklarını kaydetti.
Besim, Grip Polikliniği’nin Pazartesinden Cumaya 17.00- 20.00; Cumartesi ve Pazar günleri ise 13.00-16.00 saatleri arasında hizmet vereceğini belirtti.

Spekülasyon yapılıyor
H1N1 virüsü konusunda kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar olduğunu anlatan Besim, bu virüsle ilgili testin sadece Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi laboratuvarlarında yapılabildiğine dikkat çekti. 
Panik yapmayı gerektirecek bir durum bulunmadığını vurgulayan Besim, herhangi bir ilaç sıkıntısı da yaşanmadığını belirtti.

Sadece 2 H1N1 hastası 
Komite üyelerinden Enfeksiyon Uzmanı Nesil Bayraktar da, basın toplantısında yaptığı konuşmada, grip vakalarının önceki yıllarla benzer durumda olduğunu belirtti.
Bayraktar, şu ana kadar sadece 2 tane H1N1 vakası görüldüğünü, bunun önceki yıllarda görülene göre düşük bir rakam olduğunu kaydederek bu kişilerin de iyileşerek taburcu olduğunu söyledi.

Gökyiğit: “İlaç sıkıntısı yok”
İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Ayşe Gökyiğit de, anti-viral ilaçlar konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını iddia etti ve sorun yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473