banner564

Özyiğit’i suçladılar

KTÖS, sorunların çözülmediği iddiasıyla Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı

Özyiğit’i suçladılar
banner598

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), hiçbir sorunu çözme yönünde adım atmadığı gerekçesiyle Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’nı protesto eylemi düzenledi. 
Bakanlık önünde yapılan eylemde KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in kısa konuşmasının ardından KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş ile Örgütlenme Sekreteri Uğur Erilen sendikanın açıklamasını okudu.
“Eğitimden Gailesi Olmayan Eğitim Bakanı” yazılı bir pankartın açıldığı eylem sırasında zaman zaman “ders zili” de çalındı. 
Açıklamada, eğitimin sorunlarını ve çözüm yollarını bilen bir Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’na sahip olmanın büyük bir şans olmasına rağmen, göreve geldiği bir yıldan bu yana somut bir adım atmama eleştirisinde bulunduğu bakan ve ekibini sorgulamak için burada oldukları belirtildi.
Muhalefette olduğu dönemde sorunlara doğru yaklaşımlar getiren Cemal Özyiğit’in iş yapmadığı iddia edilerek, bunu açıklamanın mümkün olmadığı kaydedildi.
Eğitimin, dinamik ve sürekli açılım konması gereken bir süreç olduğu belirtildi.
Hiçbir adım atılmadı”
Eğitim Bakanı’nın da katkı koyduğu şura kararlarının uygulamaya girmediği, Öğretmenler Yasası ve Milli Eğitim Yasası’ndaki eksiklikler ve yanlışları düzeltmek için de hiçbir adım atılmadığı ileri sürülen açıklamada, eğitim programları ve kitaplarıyla ilgili yanlış ve eksikliklerin bakanlığa bildirilmesine rağmen kitapların yine yanlış ve eksik basılarak, okullara gönderildiği kaydedildi.
Özel Eğitim Yasası’nın Meclis’ten geçirilmediği, yeterli öğretmen istihdamı edilmediği ve
Atatürk Öğretmen Akademisi’nin tekrardan yapılandırılmasına yönelik yasal düzenlemeye gidilmediği belirtilen açıklamada, sürekli eğitim merkezi uygulamaları için de hiçbir adım atılmamış yapılacağı söylenen yan dal alan uygulamasının da yürürlüğe konmadığı kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473