banner564

İbretlik ceza

Komşusunun 13 yaşındaki kızına cinsel istismardan yargılanan Bülent Yılmaz’a 5 yıl hapislik verildi

İbretlik ceza
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da,  Bedi’s Piknik Alanında komşusunun 13 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve geçtiğimiz Çarşamba günü Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak mahkûm edilen Bülent Yılmaz hakkındaki ceza kararı dün açıklandı.  Mahkeme Bülent Yılmaz’ı, “16 yaşından küçük kız çocuğunu alıkoymak ve cinsel istismarda bulunmak” suçlarından 5 yıl hapis cezasına mahkûm etti.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır, sanığın müşteki kızı, Menekşe Pişkin isimli kişinin yanına götüreceği vaadi ile ailesinden izin alarak Vadili Köyü’nden Gazimağusa’nın Bedi’s piknik alanına götürdüğünü ve  “Seni benden başka kimse elde edemez, seni seviyorum” diyerek cinsel organı da dâhil vücudunun muhtelif yerlerini okşayarak cinsel istismarda bulunduğunu anımsattı. 

Öfke ve infiale yol açtı
Sanığın işlemiş olduğu suçun toplum değerlerine karşı yapılmış bir hareket olduğunu ve toplum ahlakı ile ters düştüğünü vurgulayan Kır, özellikle çocuklara karşı işlenen cinsel suçların toplumda büyük öfke ve infiale yol açtığına dikkat çekti.
Mahkemelerin de çocuklara karşı işlenen cinsel suçlara hoşgörü ile yaklaşmasının düşünülemeyeceğini vurgulayan Kır, bu tür suçları işleyen kişilere uzun süreli hapislik cezası vererek toplumdan uzaklaştırılmasının elzem olduğuna dikkat çekti. 
Sanığa, ibret verici, caydırıcı ve etkin bir ceza verilmesinin gerekliliğine ve bu cezanın ise uzun süreli hapislik cezası olduğu sonucuna vardıklarını belirten Kır, sanığı 5 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473