banner564

Biri satıcı İkisi içici

Narkotik polisinin otobüs durağına yaptığı şok baskında tutuklanan üç zanlı 5 gün daha hücrede kalacak

Biri satıcı İkisi içici
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, geçtiğimiz pazartesi günü,  üniversite kampüsünün karşı kısmında bulunan otobüs durağında gerçekleştirilen operasyon sonucu 10 gram sentetik cannabinoid türü  uyuşturucu madde ile yakalanan  Libya uyruklu Abdulmumen Qanan ve  Zimbabwe uyruklu Farai Macharaga  ve uyuşturucu satışı yaptığı öne sürülen Nijerya uyruklu Ukaku Elenanay, dün ek tutuklama talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, 21 Ocak 2019 tarihinde, saat 15.30’da,  Gazimağusa Polis Müdürlüğüne, üniversite kampüsünün karşısında bulunan öğrenci duraklarında, üzerinde uyuşturucu madde olan şahısların bulunduğuna dair ihbar yapıldığını söyledi. 
Durağa gittiklerini ve zanlı Abdulmumen Qanan ile zanlı Farai Macharaga’nın durakta tespit edildiğini anlatan Derman, zanlı Qanan’ın polisi görmesiyle birlikte tasarrufundaki tütün paketini durağın arka kısmında bulunan dere yatağına attığını ifade etti. 

Paket, dere yatağında bulundu
Dere yatağında yapılan kontrolde tütün paketinin bulunduğunu ve içerisinde 10 gram ağırlığında sentetk cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Derman, zanlıların gözaltına alındığını ifade etti.
Zanlıların uyuşturucu maddeleri 600 TL karşılığında zanlı Ukaku Elenanay’dan aldıklarını itiraf ettiklerini aktaran Derman, Elenanay’ın da tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi. 
Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve beklenmekte olan analiz sonuçlarının olduğunu bildiren Derman, mahkemeden ek süre talep etti. 
Yargıç Umut İnan, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak zanlıların, 5 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473