banner564

Nermin kefaletle serbest

Temiz iş isimli büfeden hırsızlık yaptıkları iddia edilen üç zanlıdan Mücahit Kaya ve Fehim Özuğurlu cezaevine gönderildi

Nermin kefaletle serbest
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da Temiz İş isimli büfenin soyulması ile ilgili olarak tutuklu bulunan Mücahit Kaya, Fehim Özuğurlu ve Nermin Plevne hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Nermin Plevne kefaletle serbest bırakılırken, benzer sabıkaları bulunan Mücahit Kaya ile Fehim Özuğurlu davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Adli Şube’de görevli polis memuru Vedat Bilginaylar, 7-8 Ocak tarihleri arasında Temiz İş isimli büfeye giren meçhul şahısların, 2 bin 500 TL bulunan çelik kasa ile park alanında bulunan araç içerisinden Bin 500 TL paranın bulunduğu para kasasını çaldıklarını söyledi. 
Yapılan soruşturma neticesinde zanlı Mücahit Kaya’nın olay günü kiralık bir araç ile bölgede olduğunun ve çelik kasayı büfeden çaldıktan sonra çamlık olarak bilinen park alanına gittiğinin belirlendiğini ifade etti. 

Araç takip sistemi ele verdi
Bilginaylar, yapılan araç takip sistemi incelemesinde, zanlının araç ile Mersinlik isimli piknik alanına gittiğinin belirlendiğini ve büfeden çalınan çelik kasanın bu alanda bulunduğunu aktardı.  
Polis, Mücahit Kaya’nın, olay gecesi zanlı Fehim Özuğurlu ve zanlı Nermin Plevne’nin ikamet ettiği  apartmana gittiğini ve onlarla birlikte olay yeri yakınlarında bulunan çamlık alanına geldiklerinin tespit edildiğini belirtti.
Bilginaylar, Plevne’nin, daha önceden büfede çalıştığını ve hırsızlık olayının yaşandığı gün işten ayrıldığını ifade etti. 

Benzer sabıkaları var
Zanlı Mücahit Kaya ile zanlı Fehim Özuğurlu’nun benzer sabıkaları bulunduğunu belirten Bilginaylar, Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini, zanlı Nermin Plevne’nin ise mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Yargıç Umut İnan, Mücahit Kaya ile Fehim Özuğurlu’nun 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini, Nermin Plevne’nin ise 3 bin TL nakdi kefalet ve 2 kişinin 50’şer bin TL’lik kefaleti senesi imzalaması şartları ile ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474