banner564

Özgürgün: Kıbrıs Türkünün yüz akı

Kooperatif Merkez Bankası'nın kuruluşunun 57’nci yılı nedeniyle tören düzenlendi

Özgürgün: Kıbrıs  Türkünün yüz akı
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kooperatif Merkez Bankası'nın (Koopbank) kuruluş yıldönümü nedeniyle geçtiğimiz günlerde Golden Tulip Otel'de düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyona, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu da katıldı. 
Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Özgürgün, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 57. yılını kutlayan Koopbank'ın adeta Kıbrıs Türk halkının tarihi sürecini yansıttığını belirterek, Koopbank'ın her alanda halkın yüz akı olduğunu söyledi. 
Etkinlikte bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, Koopbank'ın Başbakanlığa bağlı olduğunu hatırlatan Başbakan Özgürgün, ülkenin ekonomik ve siyasi anlamdaki bir çok dönüm noktasında Koopbank'ın Kıbrıs Türk halkın ekonomik anlamda göğsünü kabarttığını kaydetti.

"En köklü değerlerimizden"
Koopbank'ın sadece bir banka olmadığını, Kıbrıs Türk halkının, boşluk olan; yıllar içinde ticaret, sanayi, tarım gibi alanlarda yüz akı olarak, güçlü bir şekilde yarattığı en köklü değerlerden biri olduğunu belirten Başbakan Özgürgün, böyle bir kuruma sahip olmanın gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, Koopbank'ın 57. yılını kutlayarak, bankanın olgunlaşmış döneminde, geçmişten alacağı tecrübe ile çok daha atik, çok daha güler yüzlü ve çok daha yeniliğe açık hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473