banner564

‘Yolun sonu değil’

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis, Akıncı ile Anastasiadis’in bugünkü görüşmesinin ‘belirleyici olacağını’ savundu

‘Yolun sonu değil’
banner598
 Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulides, Rum lideri Nikos Anastasiades ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasında bugün yapılacak olan görüşmenin, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması yönünde belirleyici olacağını söyledi.
    “Kesinlikle yolun sonu değil” diyen Sözcü, hala daha görüş ayrılıkları ve farklı yaklaşımlar aynı zamanda, önemli yakınlaşmalar ve görüş birliği olduğunu ve çalışmaların devam edeceğini vurguladı.
   İki lider arasındaki görüşmenin ardından yapılacak ortak açıklamaya değinen Sözcü,  “Bu bir basın açıklamasıdır ve eskiden de iki lider arasında yapılan art arda görüşmelerden sonra benzeri açıklamalar yapıldı” dedi.
    Basın açıklamasında,  Anastasiades ve Akıncı arasında yapılan yedi görüşmede ele alınan konular ve liderlerin sürecin nasıl devam edeceği ile ilgili görüşlerinin ifade edileceğini belirten Sözcü, ortak açıklamada,  müzakerelerin ve belli başlıkların sonuçlarıyla ilgili bir referans olmayacağını; genel bir ortak basın açıklaması olacağını açıkladı.
    Sözcü, bugünkü görüşme sırasında her altı başlıkla ilgili konuların ele alınacağını söyledi.
    Birleşmiş Milletler'in Kıbrıs müzakereleri hakkında ifade ettiği iyimserlik ile ilgili bir soruya Sözcü,  ihtiyatlı iyimserlikten tam iyimserliğe ulaşmanın müzakere masasındaki sonuçlara bağlı olduğunu ve “tarafımız,  çok arzu edilen adanın yeniden birleşmesi amacına varmak için tüm ciddiyetle müzakere masasında bulunuyor” yanıtı verdi

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2016, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474