banner564

Kritik randevu

Liderler bugün 14.00 raddelerinde ortak açıklama yapacak, soruları Eide yanıtlayacak

Kritik randevu
banner598
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis’in bugün 09.45’te biraraya geleceği ve kayıplarla ilgili bir kitabın 15 dakikalık süre içinde tanıtımı sonrasında görüşmeye geçileceği bildirildi.
   Liderlerin, bugünkü ortak açıklama konusunda hazırlanan taslak metni ele alarak tamamlayacakları ve muhtemelen saat 14.00 raddelerinde basının karşısına çıkacakları ifade edildi.
   Rum kaynaklarından elde edilen bilgilere göre; ortak açıklama sonrasında basın mensuplarının sorularını BM Genel Sekreteri’nin özel Danışmanı Eide yanıtlayacak.
   Bugünkü görüşmede ayrıca, 26 Eylül tarihinde, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile yapılacak görüşmeye de atıfta bulunulacak. Muhtemelen New York'ta yapılacak görüşmenin gündem maddesi de ele alınacak.
    İki lider, saat 09.45 civarında görüşme alanında bulunarak, Kayıpları Araştırma Komitesi’nin (KAK) çalışmaları üzerine hazırlanan bir kitabın kısa tanıtım törenine katılacaklar. Törende Kayıpları Araştırma Komitesi’nin her üç üyesi de hazır bulunacak.
    KAK, Kıbrıs Rum tarafı temsilcisi Nestoras Nestoros yaptığı açıklamasında, kitapta, Kayıpları Araştırma Komitesi’nin çalışmalarını resmeden dünyaca ünlü İngiliz fotoğrafçı Nick Danziger ait zengin fotoğraf malzemesi ve İskoçyalı yazar Rory McLean'nın hazırladığı metinlerin bulunduğunu belirtti.
    Nestoros, kitabın, genel olarak KAK'nın programının her aşamasına, hikâyesine ve uzmanlarla bilim adamlarının deneyim ve çalışmalarına yer verdiğine dikkat çekti.
     Kitabın resmi tanıtımı 20 Eylül Salı günü Goethe Enstitü’sünde, 11 Ekim tarihinde ise Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schultz ve Komisyon Başkanı Jean Claude Junker huzurunda Brüksel'de yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473