banner564

Projeler ele alındı

YAGA, Türkiye İnovasyon Haftası’nda KKTC’yi temsil etti

Projeler ele alındı
banner598

Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) 3-4 Mayıs tarihlerinde T.C Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin davetlisi olarak İstanbul’da yedincisi düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda KKTC’yi temsil etti.
Verilen bilgiye göre, Türkiye İnovasyon Haftası; TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TC Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Estonya Eski Devlet Başkanı Toomas Hendrik Ilves, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve üyeleri, TC Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı, TC Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı katılımları ile Shazam Kurucu Ortağı başta olmak üzere uluslararası başarılı girişimcilerin katılımıyla gerçekleşti. 
Konuşmalarda inovasyon ve bilişim alanındaki ekonomik katma değere vurgu yapılırken, kamunun en üst düzey temsilcilerine kadar inovasyona dokunan tüm paydaşları bir araya getirdi. 
54 panelist ile 26 girişimcinin tecrübelerini paylaştığı ve birçok firmanın stant açtığı etkinlikte kamu kurum ve kuruluşları ile uluslararası firma yöneticilerinin yanında YAGA da katılım gösterdi. 
Zirve öncesi tüm paydaşlarla KKTC’de yapılabilecek bilişim alanındaki iş birliklerine yönelik projeler geliştirildi. 
YAGA Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu ve heyeti iki gün boyunca gerçekleşen etkinlik kapsamında inovasyonun ve bilişimin çok yönlü ele alındığı konferans ve panellere de katılım gerçekleştirerek Ada’ya döndü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473