banner564

Şikayetler dikkate alınmıyor

Alayköy Sanayi Bölgesindeki lağım sorunundan dert yanan esnaf, belediyenin konuya duyarsız kaldığını savunuyor

Şikayetler dikkate alınmıyor
banner598

Ömer KADİROĞLU
Alayköy Sanayi Bölgesi esnafı lağım suları yüzünden zor günler yaşıyor. 
Sanayi bölgesinin üç ayrı noktasına akan lağım suları bölge esnafını canından bezdirdi. 
Lağım suyu taşkınlarına maruz kalan esnaf, Alayköy Belediyesi’ne, Sanayi Dairesine şikâyette bulundu. Ancak esnafın iddiasına göre yetkililer yaşanan duruma çözüm bulmadı.
Diyalog’a konuşan bölge esnaflarından Yusuf Çolak ve Ali Çelik, uzun bir süredir bölgede bu sorunun yaşandığını ifade etti. Esnaf, havaların ısınmasıyla ağır bir kokunun bölgeye hâkim olduğunu dile getirdi.

Esnaf ne dedi?

Ali Çelik: Alayköy Sanayi Bölgesinde iki aydır lağım sorununu yaşanıyor. Alayköy Belediyesi, Sanayi Dairesi ve daha birçok yere şikâyetlerde bulunduk ancak bir çözüm üretilmedi. 
Alayköy Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde bizlere, imza toplayıp şikâyetimizi yapmamız söylendi. Biz imza da topladık ancak herhangi bir sonuç alamadık. 
Alayköy Belediyesi ilgileneceklerini söylese de ne gelen oldu ne ilgilenen. 
Burada çalışan dünya kadar insan var ve bu durum sağlığımızı da tehlikeye atıyor. Biz esnaf olarak gerekli bütün ödemelerimizi yapıyoruz ancak 2019 yılında lağımın içerisinde ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz. Bu konuda acilen bir önlem alınmasını istiyoruz.

Yusuf Çolak: Lağım suları gece gündür akıyor. Alayköy Belediyesi’ne gittim ve bize ilgileneceklerini söylediler. Ancak yaşanan sorunla ilgilenen olmadı.
Her gün bu sorunla boğuşuyoruz. Dayanılmaz bir koku var ve bunu her gün ciğerlerimize soluyoruz. Gerekli yerlere şikâyetlerimizi yapmış olsak da bir çözüm üretilmedi. Üç noktada da taşkınlar söz konusu ve sorun giderilmiyor. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474