banner564

8 yaşındaki  Elena olabilir

Kırmızı Göl’de valiz içerisinde, seri katil Nikos Metaksas’ın kurbanlarından olduğu tahmin edilen bir  ceset daha bulundu

8 yaşındaki  Elena olabilir
banner598

Güney Kıbrıs’ın yanı sıra yurt dışında da geniş yankı bulan seri cinayet olayında önceki gün, Mitsero bölgesindeki Kırmızı Göl’de içinde ceset bulunan bir valizin daha tespit edilmesiyle şok edici yeni bir gelişme daha yaşandı.
Rum basını, bugünkü haberlerinde, ilk tahminlere göre içerisinde 8 yaşındaki Elena Natalia Bunea’ya ait cesedin yer aldığı Kırmızı Göl’de ikinci bir valizin bulunması haberine geniş bir şekilde yer verdiler. 
Haberi; “İkinci Ölüm Valizi-Üçüncü Valize İlişkin İz ve Tecavüz İle İlgili Suçlama” başlıklarıyla veren Fileleftheros gazetesi, Kırmızı Göl’de ikinci bir cesedin valiz içerisinde bulunmasıyla, kamuoyunun bir kez daha “donduğunu”  belirtti. 
Kırmızı Göl’de günlerdir sürdürülen çalışmalar neticesinde, geçtiğimiz günlerde valiz içerisinde ilk cesede ulaşıldığını önceki gün de, ilk belirtilere göre  8 yaşındaki  Elena Natalia Bunea’ya(cinayet kurban giden 35 yaşındaki Livia Florentina Bunea’nın kızı)  ait cesedin bulunduğunu belirten gazete bu bilginin polis tarafından teyit edilmediğine de dikkati çekti. 
Habere göre bir polis kaynağı gazeteye yaptığı açıklamada, cesedin kime ait olduğunu kimsenin bilmediğini ayrıca kimliğini belirleyecek herhangi bir bilgi de vermediğini ifade etti. 
Bulunan cesedin tanınacak halde olmadığını ifade eden polis kaynağı, cesedin 8 yaşındaki Elena’ya ait olduğunu da ihtimal dışı bırakmazken bunun 1-2 gün içerisinde belli olacağını söyledi.

Metaksas, göle üç valiz attığını söylemişti
Gazete cinayetleri işleyen RMMO subayı Nikos Metaksas’ın itirafında 35 yaşındaki Livia Florentina Bunea ile 8 yaşındaki kızı Elena Natalia Bunea ve 30 yaşındaki Maricar Valtez Arquiloa’yı üç valiz içerisinde Kırmızı Göl’e attığını söylediğini anımsattı. 
Gazete, bulunan cesetle birlikte tespit edilenlerin cesetlerin sayısının 5’e yükseldiğini, bunların Mary Rose, Arian Palanas Lazano (Mitsero maden ocağındaki kuyuda bulundu), Kahdka Anu (atış alanında bulundu) ve henüz kimliği belirlenmeyen ancak 8 yaşındaki  Elena Natalia Bunea Li ve annesi 35 yaşındaki Livia Florentina Bunea’ya ait olması ihtimali olan 2 ceset olduğunu yazdı. 
Habere göre ceset üzerinde, adli tabipler tarafından  otopsi yapılırken ölüm nedeninin bulunması için otopsinin yanı sıra DNA örnekleri alınarak, bulunan cesetlerin anne ve kız olup olmadığının tespit edilmesi için yine Kırmızı Göl’de bulunan ilk ceset ile DNA karşılaştırılması yapılacak.
Gazete cesedi bulunamayan iki kişinin kaldığını bunlardan bir tanesinin, Metaksas’ın “Memi” göletine attığını itiraf ettiği 6 yaşındaki Sierra, diğerinin ise Kırmızı Göl’e atılan 30 yaşındaki Maricar Valtez Arquiloa olduğunu yazdı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474