banner564

İkisine 19 yıl  hapis verildi

Güney Kıbrıs’tan bir kiloyu aşkın üç farklı türde uyuşturucu getirirken suçüstü yakalanan Nizayi Gür ile Çağlar Özertural hakkındaki dava karara bağlandı

İkisine 19 yıl  hapis verildi
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 12 Mayıs 2018 tarihinde,  Akyar Sınır Kapısı’ndan, KKTC’ye bir kilo hintkeneviri, 26 gram kokain ve 28 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ithal eden Nizayi Gür ile Çağlar Özertural hakkındaki dava karara bağlandı. Sanıklar, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak hapse mahkûm edildi. 
Mahkeme, Niyazi Gür’e 9 yıl, Çağlar Özertural’a ise 10 yıl hapis cezası verdi.
Sanık Niyazi Gür, aleyhine getirilen davaları kabul ederken, sanık Çağlar Özertural ise kabul etmedi. Uzun süredir devam eden davanın duruşması dün sonuçlandı. 
Mahkeme, sanık Çağlar Özertural’ı, İddia Makamı’nın aleyhindeki iddiaları makul şüpheden ari olarak ıspatmadığına kanaat getirmesi üzerine suçlu bularak mahkûm etti.

Uyuşturucu tüm insanlık için tehlikelidir
Davanın kararını açıklayan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti üyelerinden Yargıç Hazal Hacımulla, sanıkların işlemiş olduğu uyuşturucu suçunun oldukça ciddi bir suç olduğuna dikkat çekti, uyuşturucunun tüm insanlık için oldukça tehlikeli olduğunu vurguladı.
Hacımulla, gençler arasında iyice yaygınlaşan uyuşturucu maddelerin toplumda büyük bir huzursuzluğa yol açtığını dile getirdi.
Sanıkların ithal ve tasarruf ettiği uyuşturucu miktarının 919 gram hintkeneviri, 26 gram kokain ve 28 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeler olduğuna da dikkat çeken Hacımulla, miktarın külliyatlı olduğunu ve sanıklara hapislik dışında bir cezanın takdir edilemeyeceğini vurguladı.

Suçunu kabul eden Niyazi’ye daha az ceza verildi
Yargıç, sanık Niyazi Gür’ün, aleyhine getirilen davaları kabul ederek adaletin erken tecellisine erken katkıda bulunduğunu ve bu durumun sanık lehinde değerlendirelerek, sanıklar arasında bir ceza ayrımına gitmeyi uygun bulduklarını belirtti.
Hacımulla, sanık Niyazi Gür’ü 9 yıl, sanık 2 Çağlar Özertural’ı ise 10 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473