banner564

Sabırlar taşıyor

Güröz, “Hükümet kooperatiflerin belini kıracak icraatlara imza atmaktadır” dedi

Sabırlar taşıyor
banner598

 Koop-Sen, Hükümetin bir yandan kooperatifçiliğin gelişmesi yönde söylemlerde bulunduğunu diğer taraftan da kooperatiflerin belini kıracak icraatlar yaptığını savundu.

Koop-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güröz, 7 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajda, bu yıl Kooperatifler Gününün "Kooperatifler Yoluyla Sürdürülebilir Toplumlar" temasıyla kutlanacağını belirtti.
İnsanları bir araya getiren, ortak ihtiyaçların karşılanmasına ve daha mutlu toplumların oluşmasına olanak sağlayan kooperatiflerin KKTC’nin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu kaydeden Güröz, şunları savundu:
“Ancak Hükümetimiz her ne kadar da kooperatifçiliğin ve kooperatifleşmenin önemi vurgulasa da ne yazık ki bu söylemlerin sadece bir slogandan ibaret olduğunu görmekteyiz. Hükümetimiz bir yandan tarımsal destek programında kooperatifçiliğin belirleyici olmasının hedeflendiği, kooperatifçiliğin getireceği faydaların üreticilere hatırlatılmasının icap ettiği, kooperatiflere üyeliğin teşvik edilmesi gerektiği ve kooperatifçiliğin üretimin bel kemiği olduğu yönünde açıklamalar yaparken, diğer yandan
kooperatiflerin belini kıracak icraatlara imza atmaktadır.”  

Telafisi mümkün olmayan zararlar
Hükümetin, Kooperatif Merkez Bankası ve köy kooperatifleri aracılığı ile yapılan üretici ödemelerinin  özel bir banka aracılığıyla yapılması yönünde karar aldığını kaydeden Güröz, “Yapılan söylemlerin aksine verilen bu karar ile, köy kooperatifleri ve kooperatifçilik sistemi gelecekte telafisi olmayan zararla karşı karşıya kalacaktır” dedi.

Kooperatifler Günü kutlanacak...
Öte yandan Kooperatif Merkez Bankası (Koopbank) bugün Uluslararası Kooperatifler Günü’nü (#coopsday) kutlayacak.
Her yıl farklı bir tema ile Temmuz ayının ilk Cumartesi günü kutlanan Uluslararası Kooperatifler Günü’nün 2018 teması “Mal ve hizmetlerin sürdürülebilir tüketimi”, sloganı ise “Kooperatifçilik Yoluyla Sürdürülebilir Toplumlar” şeklinde belirlendi. 
Koopbank Genel Müdürü Ataman, Koopbank’ın uluslararası alanda önemli bir temsiliyete sahip olduğunu söyledi.
Koopbank’tan yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletlerin tahminine göre dünyada 800 bini aşkın kooperatif ve 1 milyardan fazla kooperatif ortağı ekonomik hayatın güçlenmesinde ciddi bir itici güç konumunda bulunuyor.  
KKTC’de ise 100 yılı aşkın bir tarihi olan kooperatifçilik, günümüzde eğitimden, esnaf birliklerine, tarımdan hayvancılık ve çiftçiliğe, finansal alana kadar çok geniş bir yelpazede binlerce vatandaşa hizmet veriyor. Kooperatifçilik hareketi üzerine farkındalık yaratılması hedefi ile kutlanan “Uluslararası Kooperatifler Günü” çerçevesinde, KKTC’nin yanı sıra tüm dünyada da farklı tören ve etkinlikler gerçekleştiriliyor. 
Ataman, “Uluslararası Kooperatifler Birliği’nin (ICA) Kıbrıs adasında ikisi güneyde ve Kuzey Kıbrıs’ta Koopbank’ın yanı sıra ICA’ya üyeliği yakın geçmişte onaylanan Memurlar Kooperatifi(ME-KOOP) ile birlikte yalnızca dört üyesi bulunuyor, DAÜ-KOOP ise üyeliğe başvuruda bulunmuştur. Koopbank ailesi olarak ağ içerisinde aktif görev almaktan büyük memnuniyet ve onur duyuyoruz” dedi. 
 Ataman, Koopbank’ın uluslararası alanda önemli bir temsiliyete sahip olduğuna dikkat çektiği açıklamasında, bunun Kıbrıs Türk Kooperatiflerinin uluslararası arenada varoluşunun ispatı olduğunu ve Uluslararası Kooperatifler Günü’nü bu vesile ile ülkemizde de kutlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474