banner564

“Bunun adı  nankörlüktür”

KTÖS’ün Erdoğan’ın gelişini protesto için elçiliğin önünde düzenlediği eyleme bazı örgütler sert tepki gösterdi

“Bunun adı  nankörlüktür”
banner598

Tuğçe Ülkü AYDIN
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Yönetim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Temmuz Salı günü KKTC’ye yapacağı ziyareti protesto etmek amacıyla dün, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde sembolik eylem ve basın açıklaması yaptı. 
KTÖS’ün eylemine Çağ-Sen ile Birleşik Kıbrıs Partisi de destek verdi. “Cami Bahane Siyaset Şahane, Önce Okul Önce Hastane” pankartının açıldığı eylemde, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil bir açıklama yaptı; KTÖS Başkanı Emel Tel ise, KTÖS ile Arif Hasan Tahsin Vakfı’nın ortak basın bildirisini okudu. 
Öte yandan ellerinde KKTC ve Türk bayrakları ile TC Lefkoşa Büyükelçiliği önüne gelen Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Sönmezliler Ocağı, Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği ile Milliyetçi Demokrasi Partisi temsilcileri ise KTÖS’ün yaptığı eylemi protesto etti. 

Büsküvütçü: Öğretmenlik mesleğini icra etmiyorlar
KTÖS’ün eylemini protesto eden Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı BurayBüsküvütçü ise, yaptığı basın açıklamasında, KTÖS’ün yaptığı eylemi eleştirerek, “Bunlar Kıbrıs Türkünü yansıtmamakta. Kutsal öğretmenlik mesleğini icra etmiyorlar” dedi. 
KTÖS’ü, “Rum’un ve diğer emperyalist güçlerin KKTC’deki birliğini bozmak içinki faaliyetlerine maşalık yapmakla” suçlayan Büsküvütçü, bundan sonra da bu ve benzeri eylemlerde MDP’ningereken tavrı sergileyeceğini söyledi. 

Bora: Bu hareket nankörlüktür 
KTÖS eylemini protesto eden Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora da, yaptığı açıklamada, bu ve buna benzer hareketlerin çok üzücü olduğunu ifade ederek, hareketler, söylem ve eylemlerin kendilerine büyük bir acı ve utanç verdiğini söyledi. 
Eylemin, Kıbrıs Türk halkının milli iradesine karşı saygısızlık olduğunu savunan Bora, “Bu hareket nankörlüktür, nankörlüğün ve gafletin bir tezahürüdür” iddiasında bulundu. 

Çümen: Şiddetle ve nefretle kınıyoruz
Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Adil Çümen de, bazı gaflete düşmüş sendikaların Anavatan TC devletiyle Yavruvatanın arasını açmaya çalıştığını, Türkiye’yi dünya kamuoyuna kötü göstermeye çalıştığını savundu. 
Çümen, “Anavatan’la Yavruvatanın arasını kimse açamaz, bunu herkes böyle bilsin. Bu gösteriyi Anavatana karşı yapan sendikaları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Her zaman karşılarında olacağız. Bu topraklar KKTC toprağıdır, Anavatan Yavruvatan omuz omuzadır. Kimse de birliğimizi beraberliğimizi bozamayacaktır” dedi. 

KIBTES: Eylemleri kabul etmiyoruz 
Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) Başkanı Bilal Akbayır, eğitim iş kolunda örgütlü sendikaların siyasi ve ideolojik temelden hareketle ortaya koyduğu eylemleri kabul etmediklerini belirtti. 

Arıklı: Tarihi bir ziyaret
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapacağı ziyareti “tarihi bir ziyaret olarak” değerlendirdi.
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Türk halkının kalkınması ve dünyada söz sahibi olması için mücadele ettiğini belirtti. 

Demirelişçi: Erdoğan’ı sabırsızlıkla bekliyoruz
Hataylılar Bütünleşme ve Yardımlaşma Derneği, KKTC’deki bazı kesimlerin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeye yapacağı ziyarete tepki göstermesini eleştirdi ve “şuanda KKTC’de hükümet edenler her şeyden siz sorumlusunuz” iddiasında bulundu.
Demirelişçi, “10 Temmuz’da Hala Sultan Camii açılışının gerçekleşmesini ve ilk ziyaretini KKTC’ye yapacak TC Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrımıza basmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Çakır: Bu öğretmenler Kıbrıs Türkünü mahcup ediyor

Din Görevlileri Sendikası (Din-Gör-Sen) Başkanı Süleyman Çakır, KTÖS’ün birçok fiil ve davranışı sendikacılık faaliyetleri dışında gerçekleşen, Müslüman Kıbrıs Türk Kültürüne ve Kıbrıs gerçeğine tezat oluşturan eylemleriyle Kıbrıs Türkünü Türk-İslam dünyasına mahcup etmektedir dedi.  Sendikacılık adı altında bir punduna getirip elde ettikleri ayrıcalıkları, Kıbrıs Türk’ü için hayati nitelikte değerlere düşmanca saldırmak için kullanıyorlar diyen Çakır, Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çıkışlarında bu saldırganlığın son örneği olduğunu söyledi. Başkan Çakır, Kıbrıs Türkünün her ferdi gibi kendilerinin de Başkan Erdoğan’ı hasretle bağırlarına basmak için heyecanlı olduklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2018, 11:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Objektif
Objektif - 3 yıl Önce

Ya bu kanı bozuk herifler bu cesareti nereden buluyorlar. Türkiye,de bütün oda ve derneklere çöreklenmiş olan zihniyet, Kıbrıs'tada hainlik için zemin bulmuş. Allah bunları ıslah etsin, olmazlarsa kahrı perişan etsin.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474