banner564

Sorunlar birlikte çözülecek

Bakan Oğuz, imkanlar çerçevesinde patates üretimine teşvik vereceklerini belirtti

Sorunlar birlikte çözülecek
banner598

 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Türk Patates Üreticileri Birliği’ni kabul etti. Dursun Oğuz, tüm sektörlere bir bütün olarak baktıklarını ve imkânlar çerçevesinde, teşviklendirme yapmak durumunda olduklarını söyledi. Bakan Oğuz, ülkedeki birliklerle ve tarım etkileyen tüm sektörlerle işbirliği içinde diyalog yürütüleceğini de kaydetti. Kooperatifleri yaşatmak durumunda olduklarını, kooperatiflerin zaman içerisinde sayılarının azaldığını, pek çoğunun battığını aktaran Oğuz, “Şu anda kooperatif dediğinizde insanlar iyi bakmıyor. Bu algıyı da değiştirmek gerekiyor. Kooperatifleşme paylaşımdır, güçtür, üretime sarılmadır, tüketiciyi de korumadır. Kooperatif dengedir; tıpkı Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) gibi. TÜK’ün piyasada hangi alanda yetkisi varsa bunu genişleteceğiz, yaşatacağız ve yetkilerini devretmeyeceğiz” dedi.

Kıbrıs Türk Patates Üreticileri Birliği Başkanı Engin Halkseven, Bakan Oğuz’a yeni göreviyle ilgili hayırlısı olsun temennisinde bulundu. Halkseven, yıllardan beri süregelen birtakım sıkıntıları bulunduğunu söyleyerek, “Önümüzdeki süreçte, bu sorunları birlikte çalışarak çözmek isteriz” dedi. 
Halkseven üretimde girdi maliyetlerinin yükseldiğini,  desteklerin cüzi miktarda kaldığını anlatarak tohumluk patates ve patateslerin depolanması konusundaki bazı taleplerini Bakan Oğuz’a iletti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473