banner564

“Genel af gündemde”

Bakan Sucuoğlu, çalışma hayatında her 5 kişiden birinin kayıt dışı olduğunu açıkladı

“Genel af gündemde”
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, çalışma yaşamı için genel af düşündüklerini söyledi.

Yapılan açıklamaya göre Sucuoğlu, katıldığı TV programında bakanlığa geldiği günden bu güne yaptığı çalışmalar yanında Kıbrıs konusunda açıklamalarda bulundu.
Sucuoğlu, veriler ışığında kayıt dışılığın yüzde 20.44’e çıktığını ve bu rakamın çok yüksek olduğunu, her 5 kişiden birinin kayıt dışı olduğunu vurguladı.
Bu durumun iki sakıncası olduğuna vurgu yapan Sucuoğlu, “Birinci sıkıntı; bir insanın kayıt dışı olmasıdır, insani anlamda sıkıntıdır, örneğin sağlıkta sıkıntı yaşasa gidebileceği bir hastane yoktur ve para ödemek zorunda kalacaktır. Bir de devlet açısında sıkıntı vardır, buradaki en büyük amaçladığımız nokta, bu rakamı aşağılara çekebilmektir” ifadelerini kullandı.
Bu sorunu minimize etmek için çalışma içinde olduklarının altını çizen Sucuoğlu, geniş kapsamlı çalışma içerisinde olduklarını, Ekim ayı başında Meclis Komitesi’ne gidecek şekilde genel affı çıkarmayı düşündüklerini söyledi. 
Kayıt dışılığı kontrol altına aldıktan sonra primleri düzgün yatıran işverenlere mükafatlarının olacağını kaydeden Sucuoğlu, “Düzgün yatırım yapanların isimlerini de ilanlarla halka sunacağız. Kayıt dışılığı kontrol altına alma hedefimiz var” dedi.

KTAMS heyetini kabul etti
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Güven Bengihan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) temsilcilerini kabul etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın faaliyet alanının toplum ve çalışma yaşamı için önemine işaret eden Bengihan, bakanlıkla işbirliği içinde çalışmak istediklerini anlattı.
Bengihan, Bakanlığa bağlı dairelerde sendikanın yaşamış olduğu sorunları içeren dosyayı Bakan Sucuoğlu’na sundu.
Faiz Sucuoğlu da, çalışma yaşamında sendikalarla birlikte hareket etmenin önemini vurgulayarak, sıkı işbirliği içinde çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.
Göreve geldiği günden itibaren Bakanlığı’na bağlı tüm daireleri ziyaret ettiğini ve çalışanların sıkıntılarını yerinde incelediğini belirten Sucuoğlu, sorunların değerlendirilerek çözümü için çalışmaya başladıklarını söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474