banner564

Tatar’a açık çek

Sanayi Odası Başkanı Avunduk, “Hükümetin yapısal reformlarını destekleyerek, üretimin geliştirilmesine yönelik her çalışmasına katkı koymaya hazırız” dedi

Tatar’a açık çek
banner598

 Tuğçe Ülkü AYDIN

Candan Avunduk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası heyeti, Başbakan Ersin Tatar’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi ve Sanayi Odası’nın taleplerini dile getirdi.
Candan Avunduk Başbakan’la görüşmelerinde yaptığı konuşmada, UBP-HP hükümetinin tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek, yeni hükümet döneminde, Cumhuriyet Meclisi’nde onaylanan hükümet programı ve ülkenin yıllardır konuştuğu yapısal reformların hayata geçirilebilmesini dilediklerini söyledi. Avunduk: “Hükümetin yapısal reformlarını destekleyerek, üretimin geliştirilmesine yönelik her çalışmasına katkı koymaya hazırız” dedi.
Ortalama hükümetlerin 1.1 yıl ömrü olduğu ülkede KTSO olarak artık uzun bir süre hükümet krizi, uyumsuzluk, yeni hükümet arayışları ve erken seçim gibi kavramlardan uzak bir dönem geçirmek istediklerine işaret eden Avunduk, koalisyon ortaklarının bu bilinç içerisinde hareket etmesini talep ettiklerini dile getirdi.  
Sanayi Odası’nın taleplerini de aktaran Avunduk, TC- KKTC arasında Ekonomik Protokolün imzalanması suretiyle, öncelikle reel sektör ve altyapı yatırımlarının sağlıklı bir şekilde yürütülerek, tamamlanmasını istediklerini vurguladı.
Avunduk, Türkiye’den gelen kaynakların büyük oranda altyapı projelerinde ve reel sektörün geliştirilmesinde kullandırılmasının hedeflenmesi gerektiğine işaret etti.
Hükümet programında da yer aldığı üzere, sanayi sektörünün Bafra’sı olarak kabul edilebilecek, büyük sanayi yatırımları için gerçek anlamda bir Büyük Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının sağlanması gerektiğini vurgulayan Candan Avunduk, Limanlar, Telekomünikasyon, Elektrik Kurumu gibi yatırım ihtiyacı olan alanlarda da kamu-özel iş birliği modellerinin hayata geçirilmesi gerektiğine inanç belirtti.

Tatar, heyete bilgi verdi
Başbakan Tatar, üretimin ne kadar önemli olduğunu, üretim için altyapının olması gerektiğini defalarca Sanayi Odası ile görüştüklerini dile getirerek, Kıbrıs’ın şartlarında yüksek maliyetlerle üretim yapabilmenin kolay olmadığını, devletin ne gerekirse onu yapması gerektiğini kaydetti.
Yeni sanayi bölgesi ve diğer çalışmaların sürdürüleceğini ifade eden Başbakan Tatar, bütün bunları tamamlayacak olan rekabet ortamının da yaratılabilmesi için kabloyla elektriğin ülkeye getirilmesinin yanı sıra e-devlet gibi başka bir takım çalışmaların kendilerinin anlayışı içinde olduğunu belirtti.
Bütçe imkanlarının sıkıntılı ve büyük bir bütçe açığının olduğunu, Türkiye ile birlikte ekonomik mali iş birliği protokolü üzerindeki çalışmaların devam ettiğine işaret eden Başbakan Ersin Tatar, çalışmalar hakkında Avunduk ve Sanayi Odası heyetine bilgi verdi.
Maraş’ın açılmasının sanayi, inşaat ve diğer alanlarda büyük bir kapasite yaratacağına inanç belirten Başbakan Tatar, su projesinden sonra kabloyla elektrik getirilmesi, e-devlet, diğer projeler ve Maraş’ın açılmasının KKTC’nin çehresini değiştireceğini söyledi.
“Büyük düşünmek lazım, büyük işler yapmak lazım, korkmamak, çekinmemek lazım” diyen Başbakan Ersin Tatar, bu işlerin yapılabilmesi için kararlılık ve irade gerektiğini, bu iradenin ise bu hükümette olduğunu kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473