banner564

Anastasiadis’e moral verdi

Tusk, AB liderlerinin Rum tarafı ile tam dayanışma içinde bulunması ve Türkiye’ye gerekli cevap için hazır olması gerektiğini söyledi

Anastasiadis’e moral verdi
banner598

 Avrupa Birliği'nin (AB) 28 liderini kurumların yeni başkanlarının belirlenmesi, birliğin 2019-2024 Stratejik Gündemi, 2021-2027 Çok Yıllı Mali Çerçeve (MFF) ve İngiltere'nin AB'den ayrılık süreci ile ekonomik ve parasal birlik gibi konuları görüşmek için bir araya getiren iki günlük zirve Brüksel'de başladı.

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, AB Komisyonu Başkanı için dün akşam için bir sonuç elde edilmesinin zor olduğunu belirtti. 
Varadkar, "Papa'yı seçmek AB kurum başkanlarını belirlemekten daha kolay." ifadelerini kullandı. 
İrlanda'nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) egemenliğini desteklediğini kaydeden Varadkar, bu çerçevede zirve sonuç bildirgesinde "güçlü bir dilin" kullanılması gerektiğini savundu. 
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, GKRY lideri Nikos Anastasiadis ile ikili görüşmesinin ardından Twitter hesabından paylaştığı mesajında, AB liderlerinin GKRY ile tam dayanışma içinde bulunması ve gerekli cevabı vermeye hazır olması gerektiğini kaydetti.

Çipras, açık karar istedi
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, AB liderlerinin Türkiye ve Avrupa arasındaki ilişkilere dair açık bir karar almasını beklediğini söyleyerek, "Umarım AB, Türkiye'ye Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki yasa dışı faaliyetlerini ve uluslararası hukuk ihlalini durdurması için net bir mesaj verir. Bu ihlallerin hemen durmaması halinde uygun yaptırım ve önlemlerin yerine getirilmesi için tüm ihtimallere bakacağız." diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473