banner564

149 kişi diploma aldı

Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi 2018-2019 mezunlarını verdi

149 kişi diploma aldı
banner598

 Ömer KADİROĞLU
Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi dün 149 kişiyi mezun etti.
2018-2019 yılı 7’inci dönem mezunları dün düzenlenen törenle çırak ve yetişkin eğitimi diplomalarını aldı. Öğrenci fotoğrafları sergisi ile başlayan etkinlik diploma töreni ile devam etti. 
Öğrenci fotoğrafları sergisi Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar odası yetkililerince açıldı. 
Öğrenci yakınları ve öğrenciler tarafından gezilen sergi sonrasında diploma töreni gerçekleşti. 
Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan gecede Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Müdürü, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ve KTEZO Başkanı Mahmut Kanber birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından diploma töreni gerçekleşti.

Çakmak: Yolunuz açık olsun
Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Müdürü Özgür Çakmak, yaptığı konuşmada 2018-2019 eğitim yılı için emek veren herkese teşekkürlerini iletti. Çakmak, “Bizler KTEZO olarak burada olmaya devam edeceğiz. Sizlere ihtiyacınız halinde yardımcı olmaya devam edeceğiz. Sevgili gençler yolunuz açık olsun. Hayat düşündüğünüzden daha fazla şans getirmesini diliyorum” diyerek mezunları tebrik etti.  

Tulga: Herkesin yeteneğine göre yönlenmesi gerekiyor
KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da 149 kişilik elinde altın bileziği ile mezun olan hem genç hem de yetişkinlere hayatta başarılar dileyerek konuşmasına başladı. Eğitimde devamlılık ve istikrarın sağlanması gerektiğine işaret eden Tulga, “Herkesin yeteneğine göre yönlenmesi gerekiyor” dedi. 

Kanber: Duygu yüklü anlar yaşıyoruz
KTEZO Başkanı Mahmut Kanber her yıl mezuniyet törenlerinde duygu yüklü anlar yaşadıklarını söyledi. Her zaman ilgili kişilerin KTEZO’nın yanında olarak kendilerini yalnız bırakmamalarının memnun edici olduğunu ifade eden Kanber, ülkedeki genç işsizlerin doğrudan istihdam yoluyla eğitim almasının Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi tarafından yapıldığına değindi. Kanber, Devletin çıraklık ve yetişkin eğitim merkezi üzerinden istihdamı sağlamakta kolayca başarı elde edeceğine inandıklarını ifade ederek konuşmasını tamamladı. 

Harmancı: El birliği ile katkı verilmeli
Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, LTB olarak KTEZO ile birlikte farklı iş birlikleri ve modellerle el birliği ile katkı vermek istediklerini ifade etti. Birçok kez iş birliklerini başardıklarını ve bundan sonra da başarılı olacaklarından emin olduklarını söyleyen Harmancı, Henüz olgunlaşma aşamasında yeni bir projeleri olduğunu kaydetti. 

Sucuoğlu: Daha büyük bir mücadele başlıyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu yerel iş gücünü güçlendirme ve katkı anlamında bakanlığa bağlı desteklerini daha da arttırarak devam edeceklerini belirtti. 13 farklı sektörde yerel iş gücü anlamında ciddi katkılar verdiklerini ifade eden Sucuoğlu, bunun daha da zenginleşeceğini belirtti. Okullarını bitiren gençler ve yetişkinlere seslenen Sucuoğlu, “Okul bitti ancak şimdi daha büyük bir mücadele başlıyor. Çalışma var iş hayatı var” dedi.

Çavuşoğlu: Gurur verici
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu yıllar önce atılan bir adımla Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nin oluşturulduğunu ifade ederek bugün çoğalan gençlerle mezunlar veriyor olmasının gurur verici olduğunu söyledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474