banner564

“Taşeron sistemi köleliktir”

Kamu-İş, Milli Eğitim Bakanlığının kendi bünyesinde olan okullardaki hizmet alımlarına doğru bir sistem getirmesini istedi

“Taşeron sistemi köleliktir”
banner598

 Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı ve “taşeron sistemi köleliktir, kölelik düzenine geçit vermeyeceğiz" dedi.

Kamu-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Bakanlıktan kendi bünyesinde olan okullardaki hizmet alımlarına doğru bir sistem getirmesini ve taşeron sistemine son vermesini istedi. 
Serdaroğlu, taşeron sistemini durdurmak için Anayasa Mahkemesine ara emri için başvuruda bulunacaklarını ifade ederek, "taşeron sistemini durduracağız" diye konuştu. 
Ahmet Serdaroğlu, yaptığı açıklamada, bakanlık önüne bir günde gelmediklerini buraya gelmeden bir yıl boyunca bakanlık ile görüştüklerini ancak çözüm bulamadıklarını söyledi. 
Serdaroğlu, bu konuda mücadelelerinin artarak devam edeceğini ifade ederek, burada olma sebeplerinin memlekette oluşan bazı usulsüzlükler ve devleti zarar uğratanlara yönelik olduğunu kaydetti. 
Hükümetin de bazı usulsüzlükler yaptığını savunan Serdaroğlu, ülkede yasal olmayan taşeron sisteminin gelenek haline geldiğini ve buna geçit vermeyeceklerini söyledi. 
Serdaroğlu, devlet kadrolarının boş olduğunu ve bu kadroların nasıl doldurulacağının da yasalarla belirlendiğini ifade etti. 
Kamu-İş Genel Sekreteri Devrim Gündüz de, basın açıklamasını okudu, sendika olarak taşeron sistemine karşı mücadelelerinin artarak devam edeceğini belirtti. 
Kamu-İş'e, açıklaması sırasında Hür-İş yetkilileri de destek verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473