banner564

Sıkıntı giderilecek

Bakan Üstel, “KKTC’ye gelen turistlerin Türkiye’de uçaktan inmeden Ercan’a seyahat etmeyle ilgili çalışmalar sürüyor” dedi

Sıkıntı giderilecek
banner598

 Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, İngiltere’den Ercan’a seyahat edecek olan yolcuların eskiden olduğu gibi Türkiye’de uçaktan inmeden Ercan Havalimanı’na seyahat etmeleri ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, kısa süre içerisinde bu destinasyondaki sıkıntıyı tek bacaklı da olsa gidereceklerini kaydetti. 

Bakan Üstel, yapılan tanıtım çalışmalarına değinerek, bakanlık tarihinde ilk kez büyük çaplı bir çalışma gerçekleştiğini, dijital medyada yapılan reklamlar ile KKTC’ye uygulanan haksız ambargo ve izolasyonları da kırmış olduklarını belirtti.
Turizm ve Çevre Bakanlığı, Londra’da 4-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenen World Travel Market 2019 Turizm Fuarı’nda KKTC’yi temsil ediyor.
Dünyanın ikinci büyük turizm fuarı olarak kabul edilen World Travel Market (WTM), Excel Fuar Merkezi’nde dünya turizm sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırlıyor.
Bakanlığın turizm sektörü ile işbirliğinde, yurtdışı turizm tanıtım ve pazarlama çalışmaları kapsamında katılım sağladığı fuarda bu yıl modern bir konsept üzerinde 6 ilçe ayrı ayrı bölümlerde tanıtılıyor. Yeni tanıtım çalışmaları kapsamında 6 ilçeye ait markalar ön plana çıkarılıyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, KKTC standını ziyaret ederek Londra’da ve ülkede faaliyet gösteren turizm paydaşları ile bir araya geldi. 
TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da KKTC standını ziyaret ederek, Bakan Üstel ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Fuarda Kıbrıs Türk Kültürü sergileniyor
Fuardaki KKTC standında, ülkeye özgü el sanatları icra ediliyor; ayrıca sele, sepet, sesta ve sandalye örme gibi hasır sanatı çalışmaları da sergilenip, icra ediliyor.
Stantta ülkeyi tanıtıcı yayınlar olarak, Kuzey Kıbrıs Genel Bilgi Broşürü, 50 Neden Broşürü, Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, İskele, Güzelyurt ve Lefke broşürleri, Kuzey Kıbrıs turistik haritası, tarih broşürleri ve kumaş heybe dağıtılıyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473