banner564

Yalancının mumu 20’inci yılda söndü

KKTC’de yaşayan Kadir Gülyani’nin aslında Adil Muhammet Abd Elsayd olduğu ortaya çıktı

Yalancının mumu 20’inci yılda söndü
banner598

Suna ERDEN
Yirmi yılı aşkın bir süre adada yaşayan ve KKTC vatandaşlığı alan, hatta bir dönem polis için tercümanlık yapan Kadir Gülyani’nin aslında Filistin uyruklu Adil Muhammet Abd Elsayd olduğu belirlendi.
   Geçtiğimiz gün Twafig Ali Nouralhadi Ali’ye sahte öğrenci belgesi temin ettiği gerekçesi ile tutuklana Kadir Gülyani dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan polis, 25 Eylül tarihinde zanlı Twafig Ali Nouralhadi Ali’nin YDÜ adına hazırlanmış sahte öğrenci belgesini, TC Büyükelçiliği’nde tedavüle sürüp tutuklandığını ve sorgusunda sahte öğrenci belgesini Kadir Gülyani’den aldığını itiraf ettiğini söyledi. 
   Polis, Ali ile Gülyani’nin tutuklandığını, soruşturma yapıldığını ve Kadir Gülyani’nin adının Adil Muhammet Abd Elsayd olduğunun belirlendiğini ancak KKTC’ye girişine dair hiçbir kayıt bulunmadığını söyledi. Polis, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti. 
   Mahkeme,zanlının iki kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve 5 bin TL nakdi teminat yatırması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473