banner564

‘Kim ödeyecek?’

Lefkoşa-Girne anayolunda çalışan nakliyeciler 3 aydan beri paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı

‘Kim ödeyecek?’
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Lefkoşa-Girne Anayolunda devam eden çalışmalar bu kez de nakliyecilerin paralarını alamadıkları gerekçesiyle sekteye uğradı. 
   Türkiye menşeli müteahhit, daha önce hak edişini alamadığı için bir süre yol çalışmasını durdurmak zorunda kalmış; Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın girişimleriyle yol yapım çalışmaları yeniden başlamıştı. Bu kez de birikmiş haklarını alamadıkları gerekçesiyle nakliyeciler iş bıraktı. 
   Nakliyecilerin taşıma işlemini durdurması nedeniyle yol çalışmaları da olumsuz yönde etkilendi. 
   Yaşanan sıkıntıyı duyurmak için dün sabah Lefkoşa-Girne anayolunun yapımı devam eden trafiğe kapalı bölgesinde basına açıklama yapan nakliyeciler, 3 aylık birikmiş paralarını almadıkları takdirde çalışmayacaklarını duyurdu.
    Tüm nakliyeciler adına konuşan Barış Can, “3 aydır paralarımız alamadık, hep oyalandık. Bu konuyla kim ilgilenecek?” dedi 
    Barış Can, müteahhidin Türkiye’den geldiğini anımsatarak, sorunun hükümetten kaynaklanmadığını iddia etti. 
   Can “Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Koordinatörlüğü ilgileniyor bu işlerle. Ama onlar da bize yardımcı olamıyor. Zaten alacağımız paranın değeri 3 ay içinde yarı yarıya azaldı” dedi.
   Araçlarının birçok ödemesi olduğunu anımsatan barış Can, “Bizimle kim ilgilenecek” diye sordu 

“Bıçak kemiğe dayandı”
Bir başka nakliyeci de şöyle dedi:
“Arık bıçak kemiğe dayandı, biz bir şekilde paramızı alacağız. Ama müdür bize bu parayı vermeyi düşünmüyor. Müteahhit şimdi kendi kamyonlarını getirdi. Biz ne yapalım şimdi?
Bizim de çoluk çocuğumuz var, evimize ekmek götürmek zorundayız. Üç aydır para alamıyoruz. Pazar günü Türkiye’den katran geldi, çağırdılar bizi Pazar günü de gidip taşıdık pazartesi ödeyecekti bizi. Ama yine ödenmedik. Ben yetkililere soruyorum, neden ilgilenmiyorlar bu konularla?” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473