banner564

Ortak eylem yapılacak

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ermenistan arasında imzalanan ‘Geri Dönüş’ programı uygulama aşamasında

Ortak eylem yapılacak
banner598

  Rum Yönetimi Başkanlık Komiseri Fotis Fotiou, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Terens Kouik ile ‘Geri Dönüş’ programını ele aldı. görüştü. Görüşmenin ardından, “Nostos – Geri Dönüş” programı ile ilgili gelecek etkinliklerin Londra ve Atina’da yer alacağı açıklandı.

    Güney Kıbrıs- Yunanistan – Ermenistan arasındaki Diaspora ile ilgili gelecek üçlü zirvenin ise Ermenistan’da düzenleneceği duyuruldu.
    Kıbrıs’ta temaslarda bulunmakta olan Terens Kouik, Yunanistan’ın Kıbrıs Büyükelçisi Elias Fotopoulos’un eşliğinde Rum Komiser Fotiou ile görüştü.
    Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Komiser Fotiou, görüşme sırasında 2016 yılında Kıbrıs ve Yunanistan arasında Diaspora konuları ile ilgili imzalanan ikili mutabakat zaptının uygulanması konusu dâhil diaspora konularında sağlanan üçlü işbirliği ile ilgili konuların ele alındığını belirtti.
   Komiser, yakın gelecekte, Kıbrıs – Yunanistan- Ermenistan arasında diaspora ile ilgili gelecek üçlü zirvenin Ermenistan’da yer alacağını, “Nostos – Geri Dönüş” isimli program çerçevesinde ekim ayın sonunda Londra’da Kıbrıs – Yunanistan- Mısır tarafından teşvik edilen bir dizi etkinlik düzenleneceğini açıkladı.
     Fotiou, devamla, Yahudi Diasporasının yeni başkanının yakın gelecekte Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini ifade ederek karar alma merkezlerinde milli çıkarları teşvik etmek amacıyla “Yahudi lobisi ile işbirliğinde bulunmak büyük önem taşıyor”  dedi.
    Kıbrıs ve Yunanistan’ın bölgede istikrar ve güvenlik sütunları olduğunu vurgulayan Komiser Fotis Fotiou, “diyaspora konuları büyük önem taşıyan konulardır” dedi.
    Bu arada, Yunanistan Dışişleri Bakanlığın Müsteşarı açıklamada bulunarak, Komiser Fotiou ile son 22 ayda bulunduğu işbirliği sürecinde “Mısır, İsrail, Ermenistan ve Lübnan ile yapılan istişareler sırasında pek çok şey yaptık” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474