banner564

Başarı için dans!

Genç Vizyon’a konuk olan ‘Cranberries dance ve gym studio’ direktörü Eda Türmen Kutruza, bir ilke imza attıklarını söylüyor

Başarı için dans!
banner598
HABERİN GALERİSİ
Başarı için dans!

Başarı için dans!

Cemre AKAR
     Eda Türmen Kutruza, 7 yıl önce açtığı ‘Cranberries dance ve gym studio’ adlı salonda, gençlere moral depoluyor. Spor ve dansın, insan yaşamındaki önemine dikkat çeken ve “başarı için dans” diyen Kutruza, Genç Vizyonun sorularını yanıtladı.

   Soru: Sizleri daha yakından tanıyabilir miyiz?
   Yanıt: 18.10.1974 doğumluyum, evli ve bir kız çocuğum var adı mira.
Gazi Üniversitesinde Beden Eğitimi Spor Yüksekokulundan mezun olduktan sonra özel bir kolejde 12 yıl beden eğitimi öğretmenliği yaptım. Bu süreçte dansa duyduğum özel ilgiden dolayı dans kurslarına gidip kendimi bu konuda geliştirdim ve 7 yıl önce adamızda ilk dans stüdyosunu açtım bir yıl sonra da öğretmenlikten ayrıldım, 7 yıldır hizmet vermekteyiz dansın yanında da fitnes bölümümüzü de açtık güzel bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

   Soru: Cranberries dance ve gym studio açıldığı ilk günden ülkemizde ses getirdi. Gelinen noktayı göz önünde bulundurduğunuzda süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
  
   Yanıt: Ses getirdiği doğru çünkü bu alanda ‘İLK DANS STÜDYOSUYUZ’. Bununla da gurur duyuyorum. İlklere imza atmak inanın beni kamçılıyor ve daha çok yenilikler yapmak istiyorum ve stüdyomda her geçen gün yenilikler katarak ilerlemek de bana başarı getiriyor. Cranberries’in bir etiket olması için inanın çok çalıştım bunu da başardım sanırım.

   Soru: KKTC'de ‘’sahne sanatlarının’’ profesyonel olarak yapılmasında öncü ve lider oldunuz. Bu başarı öyküsünü bizimle paylaşır mısınız?

   Yanıt: Sahne sanatları yerine bunu dans gösterileri dersek daha güzel olacak sanırım. Dans okulumu açtığımda her şeyde olduğu gibi buruda da çocukların, gençlerin bir hedefi olması gerektiğini düşündüm ve böyle bir düşünceyle kızlarımla bunu paylaştım ve onlar da büyük keyif aldılar ve emeklerimizi halkımıza velilerimize göstermek istedik ve bunda da bir ilk olduk. Hedef önemli hedefiniz varsa başarı gelir inanın buna.


Başarının sırrı sevgi

   Soru: Bir bayan olarak evli, çoçuklu ve başarılı bir iş kadınısınız. Hepsini başarıyla nasıl yürütüyorsunuz?

   Yanıt: Gerçekten inanın bu işi çok ama çok sevgiyle yapabildiğim için başarılı olduğuma inanıyorum. Ayrıca, ailemle vakit geçirmeyi, çok fazla yoğun olduğumda bile inanın moralimi bozmuyorum ve titizliğimden kaynaklı sanki her şeyi ben yaparsam doğru olurmuş gibi canımı da yemiyorum yani açıkçası çok yoruluyorum ama mutluyum ve sevgiyle yapıyorum.

   Soru: Genç hanımların ülkemizde girişimciliğini nasıl buluyorsunuz? 

   Yanıt: Genç hanımların yükselişi gözle görülür düzeyde ve gurur verici. Biz hanımlar olarak güçlü ve cesaretliyiz sanırım. Bu tutum insanın kendisini daha da başarıya götürüyor. Bu tutum disiplinle de birleşince karşımıza iyi işler çıkıyor.

   Soru: Geçmiş yıllarda üniversite eğitimini "Sahne Sanatları" üzerine yapmak isteyen gençlere ailelerden hep olumsuz tepkiler gelirdi. Günümüzde bu durum değişiyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Artık zaman değişti

    Yanıt: Sağlıklı; ailelerimiz yıllar önce tabi ki bu tür bölümleri çok tercih etmiyordu. Artık zaman değişti ve sahnede olmak gençlere özgüven veriyor, kendilerinden emin ve daha başarılı olmalarını sağlıyor. Bence bırakın herkes istediği bölümü okusun yine söyleyeceğim sevgiyle yapılan her şeyin geri dönüşümü mükemmel olur ve başarılı olursunuz.

   Soru: Sağlıklı bir yaşam için okuyucularımıza neler önerirsiniz?
   Yanıt:   Bir yaşam sporsuz olmaz! Düzenli beslenme, uyku ve spor bu üçünden vazgeçmeyin. Sevdiğiniz ortamlarda bulunun ve hayatı sevin. O zaman inanın daha sağlıklı ve daha mutlu olacaksınız.

    Soru: Son olarak tavsiyelerinizi alalım:
    Yanıt: Şunu söylemek istiyorum. Hayatınızdaki fazlalıklardan uzak durun;
1-fazla kilo
2-fazla insan
3-fazla plan
4-fazla hayal ve son olarak fazla hırs. 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474