banner564

‘Meşru devlet biziz’

Kasulidis “Kıbrıslı Türkleri hellim satma hakkından mahrum bırakmak istemiyoruz”dedi ve ekledi:

‘Meşru devlet biziz’
banner598
   Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yuannis kasulidis, Kıbrıs Türk yönetiminin sürekli ‘yasal devleti’ by-pass edecek koşullar meydana getirmeye çabaladığını ileri sürdü. Kasulidis, “ancak biz Kıbrıslı Türk üreticilerini hellim satma hakkından mahrum bırakmak istemeyiz” dedi.
    Kıbrıslı Türklerin doğrudan ticaret yapmasını istemeyecek kötü insanlar olmadıklarını iddia eden kasulidis, ancak bunları engellediklerini, çünkü bunların uluslararası meşruiyetlerini ihlal anlamına geldiğini öne sürdü.
   Çözülmesini istedikleri bir Kıbrıs sorunu bulunduğunu ve gerekirse tahammül göstereceklerini de dile getiren Kasulidis, “yalnızca statükoyu meydana getiren Kıbrıslı Türklerin sorunlarını çözüp, Kıbrıslı Rumların sorunlarını çözümsüz bırakmayacağız”dedi.
   Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB)” içerisindeki Türk gemileriyle ilgili bir soruya karşılık ise Kasulidis, Rum Yönetimi’nin bu gemileri kovması için esaslı bir yöntem bulunmadığını söyledi. Kasulidis, Türkiye’nin şiddet kullanma tehdidinde bulunmasından ötürü zor durumda olduğunu ileri sürdü.   
Kasulidis, Kıbrıs sorunundaki durumun değişip değişmeyeceği ve bu konudaki ümitlerini muhafaza edip etmemeleri konusundaki bir soruya ise, “Türkiye’nin yanında silah gücü ve bunları kullanma tehdidi bulunduğunu; Rum Yönetimi’nin ise uluslararası meşruluk ile uluslararası tanınmaya sahip olduğunu ve dayanabileceği yere kadar, muhafaza etmesi gereken şeyin bu olduğu” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473