banner564

Dört Boyutlu Siyaseti anlattı

Akıncı, Mülteci Hakları Derneği ile Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti

Dört Boyutlu Siyaseti anlattı
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, “Dört Boyutlu Siyasetinin” tarafsızlığı, siyasi partilere eşit mesafede durmayı ve her rengi kucaklamayı öngördüğünü ancak insan hakları, mülteci hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve azınlık hakları gibi konularda taraf olduklarını söyledi.
Mustafa Akıncı, Mülteci Hakları Derneği ile Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, derneklerin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve taleplerini dinledi.
Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Mustafa Akıncı, Mülteci Hakları Derneği ziyaretinde dernek koordinatörü Tarık Tekman’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Akıncı, ülkede halen mevcut mülteci sayısı, mültecilerin durumu; mültecilerin iade edilmemesi ve çocukların ailelerinden ayrılmaması için hazırlanan yasa değişiklik önerisiyle ilgili bilgi edindi.
Mülteci haklarının, insan haklarından ayrılamayacağına işaret eden Akıncı, farkındalık arttıkça toplumun duyarlılığının da artacağını vurguladı.
Akıncı, Kıbrıs Türk toplumunun da göç yaşadığını kaydederek, “Herkes bir gün mülteci olabilir” dedi.
Akıncı daha sonra Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Zerrin Akalın ve üyelerle bir araya geldi.

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’nin önemli bir hizmet verdiğini söyleyen Akıncı, “Diyaliz, zor ve meşakkatli bir süreç. Sizlerin başarılı çalışmaları, böbrek hastalarına bir nebze de olsa şifa veriyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474