banner564

20 Temmuz’a kınama

Güney Lefkoşa’da ve Londra’da Türkiye aleyhtarı eylemler yapıldı

20 Temmuz’a kınama
banner598
 Güney Kıbrıs’taki eylemlere ilaveten, Birleşik Krallık`ta yaşayan yüzlerce Kıbrıslı Rum, Londra`nın Trafalgar Meydanı’nda düzenlenen Türkiye aleyhtarı mitinge katıldı.
   Türkiye’nin 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirdiği eylem çerçevesinde, Federasyon Başkanı Christos Karaolis, toplantı çerçevesinde Türkiye`nin Britanya Büyükelçiliğine bir mektup verdi.
   Mektupta 20 Temmuz kınandı ve “Türkiye`nin Kıbrıs`a karşı tavrını değiştirmesi ve Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla adada yer alan doğrudan müzakerelere olumlu katkıda bulunması” çağrısı yapıldı.
   Karaolis, eyleme katılanlara hitaben yaptığı konuşmada ise “Türkiye 42 yıldır Kıbrıs`taki işgaline devam ediyor. Türkiye`ye bir kez daha bir mesaj göndermek istiyoruz: Yeter artık. Kıbrıs sorununun çözümlenmesi zamanıdır” dedi.
   Karaolis, ayrıca, İngiltere’nin yeni Başbakanı Theresa May`a bir mektup sunarak, üstlediği yeni görev için tebriklerini ifade etti ve Kıbrıs sorununun Britanya`nın siyasi gündeminin önceliği olması çağrısında bulundu.
   İngiliz parlamenter Theresa Villiers ise Karaolis`e eşlik ederek şunları söyledi:
    “17 yıldır Kıbrıs`ın özgürlüğü için mücadele ediyorum. Adanın bölünmesinin devam etmesi üzün verici bir olaydır. Müzakerelerde yoğun çalışmaların devam etmesi önemlidir. Yeni bir Başbakan, hükümet ve yeni bir Dışişleri Bakanımız var. Kıbrıs sorununun gündemin önceliği olması için elimden geleni yapacağım.”

Lefkoşa’daki eylemler

   Bu arada Rum siyasi partilerden DİKO, EDEK, Vatandaşlar İttifakı ve Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nı kınamak üzere dün ortak bir etkinlik düzenledi.
   Ledra Palas’ta yer alacak etkinlikte Lefkoşa Üniversitesi emekli rektörü ve aynı zamanda Indiana ve Purdue Üniversitesi Siyasi Bilimler emekli öğretim görevlisi Vangelis Kufudakis bir konuşma yaptı.. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473