banner564

37 milyon Euro istiyor

Esentepe’de 90 dekarlık arazisi bulunan Kıbrıslı Rum, burada inşaat yapan iki kardeşin yanı sıra, konutlardan satın alan bir İngiliz’in peşine düştü

37 milyon Euro istiyor
banner598

   Rumca adı ‘Ay.Amvrosios’ olan Esentepe bölgesinde 90 dekarlık arazisi bulunan Kıbrıslı Rum’un, taşınmaz malı üzerinde site inşa edildiği gerekçesiyle, hem inşaat şirketine, hem de buradan konut alanların aleyhinde dava açtığı bildirildi.

   Deniz üzerinden başlayan ve yola kadar giden uçurum üzerindeki arazinin 37 milyon Euro değerinde olduğunu belirten Kıbrıslı Rum’un avukatı Nikos Theodoru, inşaatı yapan 2 Kıbrıslı Türk kardeşin yanı sıra, konutlardan satın alan bir İngiliz aleyhinde dava açtıklarını bildirdi.
   Kıbrıslı Rum hak sahibinin, Lefkoşa (Rum) Kaza Mahkemesi’nde gerek inşaat şirketine gerekse tatil evlerinin sahiplerinden biri olan ve İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk aleyhine birkaç ay önce dava açtığını yazan Politis gazetesi, dava konusundaki celpnamenin, e-mail yoluyla davalılara iletildiğini belirtti.
   Habere göre Rum avukat Nikos Theodoru yaptığı açıklamada şu ana kadar 3 kişinin davalı olduğunu, ancak sayısının daha da artabileceğini belirtti. Rum avukat, arazi üzerinde konut inşa eden 2 Kıbrıs Türk’ten birinin İngiltere’de yaşadığını ve kendisine celpnamenin iletildiğini belirtirken, davalıların sayısını artırmak için talimat beklediğini ifade etti.

Dedektif tuttu

   Gazeteye konuşan ve ismini açıklamayan Kıbrıslı Rum ise, gerek arazisi üzerinde inşaat yapan Kıbrıslı Türk’ün, gerekse konut satın alan İngiliz’in takip edilmesi için dedektif tuttuğunu söyledi.
   Esentepe’deki inşaatın fotoğrafını da yayınlayan Politis gazetesi, Rum kaza Mahkemesi’nin, yasa dışı inşaat konusunda tutuklama emri çıkarabileceğini iddia etti.

Dışişleri Bakanlığı’nın duyurusu 

   Bu arada Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, kuzeyden Rum mülkü alan yabancılara yönelik duyurusunda, Rum Meclisi’nin 20 Ekim 2006 tarihinde almış olduğu karara dikkat çekiliyor ve hapislik uyarısında bulunuluyor.
   Bakanlık duyurusunda, mal sahibinin izni olmadan yapılacak satış ve alımlar için 5 yıl hapislik cezası öngörüldüğü belirtiliyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474